Prajitura cu cirese

  • Vizualizari
    2.039

O prajitura buna si pufoasa pe care o putem face cu orice fructe de sezon. Putem folosi si fructe din compot, bine scurse, sau din congelator.




Daca probati reteta mea de Prajitura cu cirese sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.

 

Ingrediente:

  • 7 oua
  • 200 g iaurt
  • o cana si jumatate cu faina(cana de 250 ml)
  • o cana cu zahar
  • o jumatate cana cu ulei
  • o lingurita esenta vanilie
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • o lingurita praf de copt
  • un varf cutit de sare
  • 500 g cirese (sau alte fructe: caise, visine) curatate de samburi si codite

 





Mod de preparare:
Spargem ouale separand  albusurile de galbenus.
Peste albusuri presaram sarea si le mixam pana devin spuma. Adaugam zaharul in 2-3 reprize si mixam bine de fiecare data pana acesta se dizolva complet. Separat, mixam  galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza, apoi adaugam iaurtul, coaja de lamaie si esenta de vanilie.
Cu ajutorul unei spatule de bucatarie incorporam amestecul de galbenus si iaurt in spuma de albus, iar la final punem treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Ne va iesi un aluat de consistenta celui de pandispan. Daca este prea moale mai adaugam 1-2 linguri cu faina. Turnam compozitia  intr-o tava(35×25 cm) tapetata cu hartie de copt.
Asezam ciresele(fructele) deasupra aluatului si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu(180°C) pentru 35-40 de minute sau pana prajitura se rumeneste frumos. Dupa primele 35 de minute putem sa facem testul cu scobitoarea: infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii si daca iese curata, fara aluat prins pe ea, inseamna ca prajitura este coapta. Daca pe scobitoare raman urme de aluat mai coacem prajitura 5-7 minute, apoi reptam testul. Cand este gata, scoatem tava cu prajitura din cuptor si cand se racoreste o scoatem din tava cu hartie cu tot.
Taiem prajitura cand se raceste si o servim alaturi de cei dragi. Cam asta-i tot, simplu si delicios!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu, rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si  Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Recipe Reviews

    • Anonim

      Foarte bune, reteta de RIGOLETA cu nes si cacao , o aveti va rog ?

    • Gicuța

      Cu drag! Iti multumesc si eu pentru vizita si aprecierei, o zi minunata sa ai!

    • Anonim

      Mulțumesc 🖐️🙏🙏

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *