Prajitura cu caise si crumble

  • Vizualizari
    404

O prajitura absolut minunata care se prepara usor. Pe zi ce trece se fragezeste si mai mult…efectiv se topeste in gura. Se poate face si cu gem amestecat cu nuca taiata sau cu orice fructe de sezon.




Daca probati reteta mea de Prajitura cu caise si crumble sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti  sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.

 

Ingrediente
Aluat:

  • 300 g faina
  • 150 g unt moale(82% grasime)
  • 100 g zahar
  • un galbenus
  • o lingura smantana sau iaurt
  • o lingurita esenta de vanilie
  • o lingurita praf de copt
  • ¼ lingurita sare

Umplutura:

  • 1 kg caise
Crumble:
  • 150 g faina
  • 100 g unt rece(82% grasime)
  • 100 g zahar
  • un pliculet zahar vanilat
  • un varf cutit de sare

 




Mod de preparare:
Spalam caisele, le lasam la scurs, apoi le scoatem samburii si le taiem in bucatele potrivite ca marime.
Aprinem cuptorul la foc mediu(180°C).
Aluat:
Cernem faina impreuna cu praful de copt intr-un bol. Adaugam restul ingredientelor si incepem sa framantam pana se formeaza o bila din aluat(framantam 1-2 minute, nu mai mult). Daca aluatul este prea moale mai adaugam 1-2 linguri cu faina. Cu sucitorul infainat intindem aluatul direct pe hartie de copt, apoi il transferam cu totul intr-o tava(25×35 cm). Deasupra aluatului asezam fructele.
Crumble:
Punem intr-un bol faina, zaharul, zaharul vanilat si sarea, apoi le amestecam. Adaugam untul rece taiat cubulete si framantam cu degetele pana obtinem niste firimituri. Presaram firimiturile peste fructele din tava si dam tava la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute sau pana prajitura se rumeneste usor deasupra. Cand este gata, scoatem tava cu prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca. Cand se raceste o scoatem din tava cu hartie cu tot, o portionam si asezam bucatile de prajitura pe un platou. Cam asta-i tot….rapid, simplu si delicios.
Eu am taiat prajitura dupa o jumatate de ora de cand am scos-o din cuptor. Rece, este si mai buna, este aromata si se topeste in gura.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook, pe Instagram si  Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre”sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept, oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Aici gasiti reteta pentru PRAJITURA CU CAISE.
Iar aici gasiti reteta pentru PRAJITURA CU CAISE SI BEZEA.


Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Recipe Reviews

    • Anonim

      Este foarte ușor de făcut și extrem de gustoasă ,se topește în gură !

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *