
-
Vizualizari3.152
Acesata Prajitura cu bezea este rapida, contine ingrediente ieftine si la indemana oricui si este un desert extraordinar de gustos. Se poate face cu orice fructe de sezon, cu fructe din compot bine scurse sau cu fructe congelate. Este preferata noastra pe timp de vara si nu numai.
Daca probati reteta mea de Prajitura cu caise si bezea sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.
Ingrediente
Blat:
- 5 galbenusuri
- un varf cutit de sare
- 175 g zahar(7 linguri)
- 150 ml lapte
- 150 ml ulei
- o lingurita coaja de lamaie
- 300 g faina(12 linguri)
- un pliculet praf de copt(10 g)
- 600-700 g caise
Bezea:
- 5 albusuri
- un varf cutit de sare
- 150 g zahar(6 linguri)
- 2 pliculete zahar vanilinat
Mod de preparare:
Spalam caisele, le lasam la scurs, apoi le taiem in jumatati indepartand samburii. Daca sunt mai mari taiem fiecare jumatate in doua. Eu am avut niste caise mari insa au fost foarte acre si tari si am fost nevoita sa le clocotesc 2 minute in apa in care am adaugat 2 linguri cu zahar, apoi le-am pus la scurs si racit intr-o strecuratoare. Aprindem cuptorul la foc mediu(180°C), apoi cantarim/masuram toate ingredientele ca sa le avem la indemana. Asternem hartie de copt intr-o tava(25x35cm).
Blat:
In bolul mixerului sau in alt bol mixam galbenusurile cu sarea, apoi adaugam zaharul in doua reprize. Daca ouale sunt mai micute vom folosi 6, deci vom pune 6 galbenusuri. Mixam bine de fiecare data pana acestea isi dubleaza volumul si zaharul se dizolva. Turnam uleiul in fir subtire(ca la mioneza) in timp ce mixam, apoi aromatizam cu coaja de lamaie. Cu mixerul la viteza cea mai mica incorporam faina cernuta si amestecata cu praful de copt alternand cu laptele. Va rezulta o compozitie putin mai groasa ca cea de pandispan. Intindem compozitia in tava pregatita mai inainte si asezam peste ea bucatile de fructe. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute sau pana blatul devine ferm la atingere.
Dupa 15 minute incepem sa pregatim bezeaua:
Peste albusuri punem sarea si le mixam pana devin spuma. Adaugam zaharul si zaharul vanilat in 2 reprize si mixam bine de fiecare data pana acesta se dizolva complet. Trebuie sa ne iasa o bezea tare si lucioasa.
*
Scoatem tava cu prajitura din cuptor, intindem bezeaua deasupra fructelor, apoi cu o furculita trasam linii serpuite.
Reintroducem tava in cuptor pentru aproximativ 10-15 minute sau pana bezeaua se rumeneste usor deasupra.
Cand este gata, lasam prajitura sa se raceasca complet in tava, apoi o scoatem cu hartie cu tot. O portionam cu un cutit bine ascutit si o putem servi. Un deliciu de care nu ma satur niciodata.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu, rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook–Facebook , pe Instagram si Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre”sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

Iar aici gasiti reteta pentru GEM DE CAISE.
Ingredients
Probabil sa iti placa si:


Recipe Reviews