Prajitura cu caise

  • Vizualizari
    2.935

Prajitura cu caise sau orice fructe de sezon este delicioasa, contine ingrediente simple si la indemana oricui, iar la aceasta reteta nu avem nevoie de cantar. 





Daca probati reteta mea de Prajitura cu caise sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 2 cani rase cu faina
  • o cana cu zahar
  • o cana cu lapte
  • ½ cana cu ulei
  •  esenta de vanilie
  •  coaja de lamaie
  • o lingurita cu varf praf de copt
  • un varf cutit de sare
  • 400-500 g caise taiate in bucati

 




Mod de preparare:
Aprindem cuptorul la foc potrivit(180°C), apoi asternem intr-o tava (25×35 cm) hartie de copt.
Faina, zaharul, laptele si uleiul le vom masura cu o cana care are capacitatea de 250 ml.
Spargem ouale in vasul mixerului sau un alt bol, presaram sarea peste ele, apoi incepem sa le mixam incorporand si zaharul in 2-3 transe. Turnam uleiul si laptele in fir subtire in timp ce mixam, apoi aromatizam cu vanilie si coaja de lamaie.
Lasam mixerul deoparte si incorporam treptat faina cernuta si amestecata praful de copt amestecand usor, de jos in sus cu telul in forma de para sau o spatula de silicon. Ne va iesi un aluat de consistenta celui de pandispan. Daca este prea moale mai adaugam 1-2 linguri cu faina.
Turnam compozitia astfel obtinuta in tava pregatita dinainte.
Punem fructele deasupra aluatului si dam tava la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute. Dupa primele 40 de minute putem sa facem proba cu scobitoarea: infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii si daca iese curata, fara aluat prins pe ea inseamna ca prajitura este coapta. Daca pe scobitoare raman urme de aluat, mai lasam prajitura in cuptor 5-7 minute, apoi repetam testul.
Cand prajitura este gata o lasam sa se raceasca in tava, apoi o scoatem cu hartie cu tot si o portionam. Daca doriti, puteti cerne zahar pudradeasupra prajiturii. Cam asta-i tot: o prajitura pufoasa/frageda  si aromata.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu, rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile deFacebook– Facebook, peInstagram si Pinterest.Va astept cu drag si in grupul„Bunatati din bucatariile noastre”sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag ❤️ !
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Aici gasiti reteta pentru PRAJITURA CU CAISE SI BEZEA.Iar aici gasiti reteta pentru PRAJITURA CU CAISE SI CRUMBLE.



Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Recipe Reviews

    • Anonim

      Multumesc mult pentru rețeta ,,Prăjitură cu cause,,

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *