Prajitura cu biscuiti, mere si crema de vanilie

  • Vizualizari
    6.932

Prajitura cu biscuiti, mere si crema de vanilie este un desert fara coacere, simplu de facut si tare gustos. Este formata din trei straturi de biscuiti, un strat de mere rase si unul de crema de vanilie…toata lumea o adora. Recomand cu drag s-o faceti, este delicioasa.




Daca probati reteta  de Prajitura cu biscuiti, mere si crema de vanilie sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata. Sursa.


Ingrediente:
Pentru o tava cu dimensiunile 24x24cm

  • aproximativ 400 g biscuiti Petit-beurre
  • 1,2 kg mere
  • 7 linguri zahar(sau dupa gust)
  • un pliculet zahar vanilat
  • un varf lingurita de scortisoara

 Crema de vanilie:

  • 750 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 100 g unt 82%grasime
  • 6 linguri zahar(sau dupa gust)
  • 5 linguri faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie(puteti folosi pastaie de vanilie)
  • putina sare

Mod de preparare
Pentru inceput spalam merele, le stergem, le curatam de coaja si cotor, apoi le dam pe razatoarea cu orificii mari. Le punem intr-un vas pe foc cu zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Le calim la foc iute pana scade tot lichidul format, apoi le lasam sa se raceasca.
Crema:
Cu ajutorul telului in forma de para amestecam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si sare cat luam in doua degete.  Adaugam faina lingura cu lingura amestecand bine dupa fiecare, apoi turnam laptele treptat si amestecam din nou. Punem compozitia intr-un vas cu fundul gros si o fierbem pe foc mic sau pe baie de aburi pana crema se ingroasa ca o smantana. Amestecam continuu ca sa nu se lipeasca crema de fundul vasului. Cand este gata, oprim focul de sub vas, lasam putin crema sa se racoreasca, apoi adugam untul si esenta. Omogenizam, acoperim suprafata cremei cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.
Asamblare:
Imbracam o tava( am folosit una cu pereti detasabili )in interior cu folie alimentara. Lasam folia sa cada si pe marginile tavii ca la sfarsit sa putem acoperi prajitura. Incepem sa asezam biscuitii pe fundul tavii unul langa celalalt. Peste biscuiti punem merele calite, nivelam si asezam cel de-al doilea strat de biscuiti. Intindem crema uniform, iar deasupra cremei asezam inca un strat de biscuiti. Acoperim prajitura cu folia si dam tava la frigider peste noapte. A doua zi portionam prajitura si o servim alaturi de cei dragi. Simplu de facut si tare buna! Nu este nevoie sa insiropam biscuitiii, se vor inmuia atat cat trebuie de la mere si crema. Sa aveti pofta si nu uitati sa consumati cu moderatie! 🙂 .
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si  Pinterest.Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre”sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Recipe Reviews

    • Gicuța

      Cu mare drag, ma bucur ca este si pe gustul dvs. O seara frumoasa!

    • Anonim

      Forte apreciata prajitura.Multumesc pentru inspiration. 😊

    • Gicuța

      Cu drag, si eu iti multumesc pentru aprecieri! O zi buna!

    • Anonim

      Bună!Interesantă prăjitură.Cu siguranță am să o încerc. Mulțumesc frumos pentru rețetă

    • Gicuța

      Daa, este o idee excelenta. Pup, o zi frumoasa!

    Răspunde-i lui Anonim Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *