
-
Vizualizari5.710
Un pandispan simplu, pufos si aromat completat de fructe proaspete si aromate. Albusurile le vom bate bine, ca la bezea, si nu va fi nevoie de praf de copt, prajitura va fi pufoasa si va creste uniform. Capsunile se pot inlocui cu orice fructe de sezon.
Daca probati reteta mea de Pandispan pufos cu capsuni sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.
Ingrediente:
- 7 oua de marime medie
- 200 g zahar (8 linguri)
- 250 g faina (10 linguri cu varf)
- 2 pliculete zahar vanilat
- o lingura coaja de lamaie
- un varf cutit de sare
- 500 g capsuni
Mod de preparare:
Pentru inceput spalam capsunile si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Capsunile se pot inlocui cu orice fructe de sezon. Cand sunt bine scurse, indepartam coditele si taiem capsunile in bucati potrivit de mari. Bucatile nu trebuie sa fie egale. Punem capsunile taiate pe prosop de hartie ca sa absoarba sucul lasat. Aprindem cuptorul la foc potrivit(180°C). Tapetam o tava(25x 35cm) cu hartie de copt. Eu am udat tava inainte ca sa pot aseza hartia cat mai bine in ea.
Masuram/ cantarim zaharul si faina. Spargem ouale separand albusurile de galbenusuri. Albusurile le punem in vasul mixerului sau in alt vas impreuna cu sarea. Mixam albusurile cateva minute(3-4) pana devin spuma, apoi adaugam in doua reprize zaharul si zaharul vanilat si mixam de fiecare data pana acesta se dizolva complet. Trebuie sa ne iasa o bezea tare si lucioasa. Cu mixerul la viteza mica incorporam treptat galbenusurile batute in prealabil cu furculita. Aromatizam cu coaja de lamaie si mai mixam cateva secunde.
Lasam mixerul deoparte si cernem faina deasupra compozitiei de oua. Cu ajutorul unei spatule de bucatarie amestecam usor, de jos in sus, ca sa incorporam faina. Turnam compozitia in tava pregatita dinainte, o nivelam si trantim usor tava de masa ca sa se aseze aluatul cat mai bine. Punem deasupra bucatile de capsuni. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute sau pana prajitura se rumeneste frumos deasupra. Ca sa fim siguri ca prajitura este coapa putem sa facem proba cu scobitoarea: dupa primele 35 de minute infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii, iar daca iese curata, fara aluat prins de ea inseamna ca prajitura este coapta. Daca pe scobitoare raman urme de aluat mai lasam prajitura in cuptor si repetam proba cu scobitoarea dupa cinci minute. Cand este gata, scoatem tava din cuptor, lasam prajitura sa se racoreasca 7-8 minute, apoi o scoatem din tava cu hartie cu tot. Cand se raceste o portionam, o asezam pe un platou, apoi o putem servi. Optional se poate pudra cu zahar. Deliciu!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept, oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.




Ingredients
Probabil sa iti placa si:



Recipe Reviews