Oua vospite in servetele

  • Vizualizari
    104

Pe langa ouale rosii traditionale, am vopsit si cateva oua cu tehnica servetelului. Procedeul este simplu si rapid, iar rezultatul este deosebit.




Daca probati reteta mea de Oua vospite in servetele sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata ???? .

Ingrediente:

  • oua
  • vopsea de oua lichida: rosu, galben, verde, albastru
  • otet de 9 grade
  • prosoape de hartie
  • 4 boluri mici de sticla sau alte recipiente
  • 4 betisoare de curatat urechile
  • manusi de unica folosinta
  • 1-2 linguri ulei




 

Mod de preparare:
Prima data vom spala si degresa ouale foarte bine, apoi le punem intr-un vas cu apa cat sa treaca peste ele cu doua trei degete. Cel mai bine este sa folosim oua cu coaja alba, nu maro. Punem vasul pe foc potrivit si cand apa da semne ca incepe sa fiarba reducem focul la mic si lasam ouale sa fiarba, fara sa clocoteasca tare ca sa nu se sparga. Eu am avut oua de gaini crescute la curte si le-am fiert 6 minute. Cand sunt gata, le scoatem din vas si le lasam la scurs si racorit.
Intre timp pregatim 4 boluri in care punem voseaua…intr-un bol punem vopseaua rosie, in alt bol pe cea galbena si asa mai departe. In fiecare bol cu vopsea punem cate o lingura cu otet si cca 100 ml apa fierbinte. Amestecam bine in fiecare bol. Ne punem manusi de unica folosinta ca sa nu ne pictam si pe maini ????.
Luam cate un ou, il punem in mijlocul servetelului, apoi strangem colturile si rasucim. Servetelul va face cute, asa este si indicat pentru ca la final sa obtinem acel aspect de marmorat. Inmuiem/imbibam un betisor de ureche in primul bol cu vopsea, apoi atingem servetelul.  Procedam la fel cu restul de betisoare si culori insistand acolo unde este servetelul rasucit. Cand terminam de “pictat” presam usor servetelul ca sa fie bine lipit de ou. Pe masura ce le coloram punem ouale invelite pe un cofrag. Le lasam aproximativ o ora ca sa se usuce vopseaua de pe servetel, apoi indeprtam servetelele si ungem fiecare ou cu un servetel inbibat in ulei. Cam asta-i tot, dragut, nu-i asa?
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu, rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook Facebook , pe Instagram si  Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag????!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Aici puteti vedea cum am vosit ouale in coji de ceapa.Si fiindca se apropie Sfintele Sarbatori, va las aici si o reteta de COZONAC CU ALUAT OPARIT.



Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *