Negresa rapida de post

  • Vizualizari
    10.847

Negresa de post se face in 10 minute, si nu este nevoie sa folosim mixerul sau sa cantarim ingredientele. Chiar daca nu contine oua, lapte sau unt, este un desert tare gustos.





Daca probati reteta mea de Negresa rapida de post sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.

O parte din ingrediente le vom masura cu o cana de 250 ml.
Ingrediente:

  • 2 cani faina(300 g)
  • ¾ cana zahar(150 g)
  • o cana apa plata sau minerala/sifon
  • ½ cana ulei
  • 2 linguri fulgi nuca de cocos(optional)
  • 4 linguri gem de prune sau orice gem
  • 2 linguri cacao
  • 100 g stafide
  • o sticluta esenta de rom
  • un pliculet praf de copt sau o lingurita cu varf bicarbonat de sodiu
  • un varf cutit de sare

 




Mod de preparare:
Aprindem cuptorul la foc mediu(180°C) si tapetam o tava (dimensiunea 24×24 cm am avut eu) cu hartie de copt. Daca folositi o tava mai mare mariti si cantitatile ingredientelor. Avem nevoie de o cana cu volumul de 250 ml…cu ea vom masura apa, uleiul, faina si zaharul. Putem folosi si cantarul.
Punem zaharul intr-un castron si adaugam pe rand: apa, uleiul, sarea, esenta, gemul si nuca de cocos. Amestecam cu telul in forma de para dupa fiecare ingredient.
Cernem faina(tip 000) impreuna cu cacao si praful de copt si le adaugam treptat in compozitia de mai sus. Daca folosim bicarbonat de sodiu il stingem in putin otet sau zeama de lamaie si il punem in castron odata cu apa si uleiul.
Amestecam bine cu telul pana la omogenizare, apoi adaugam stafidele.
Turnam aluatul in tava si o dam la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.
Dupa primlele 35 de minute putem sa facem testul scobitorii sa vedem daca negresa este coapta: infigem o scobitoare in mijlocul prajituriii si daca iese curata, fara aluat prins pe ea, inseamna ca este coapta. Daca pe scobitoare raman urme de aluat mai lasam prajitura la copt 5-7 minute, apoi repetam proba. Cand este gata, lasam prajitura sa se racoreasca in tava, apoi o scoatem cu hartie cu tot si o punem pe un gratar sau pe un tocator. Cand se raceste o pudram cu zahar, apoi o portionam. O mancam cu mare pofta si cu… moderatie, da?????
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si  Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

Aici gasiti reteta pentru NEGRESA GLAZURATA DE POST.Iar aici gasiti reteta pentru PRAJITURA TAVALITA- DE POST.


Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Recipe Reviews

    • Gicuța

      Cu mare drag, ma bucur tare mult ca v-a placut. O zi minunata sa ai!

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *