Negresa glazurata de post

  • Vizualizari
    52.232

Aceasta negresa este una dintre cele mai bune prajituri de post, plus ca se prepara usor si rapid. Se poate face in perioada postului, dar si in restul zilelor de peste an. Este absolut delicioasa, iar eu recomand aceasta reteta cu tot dragul!




Daca probati reteta mea de Negresa glazurata de post  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.

Pentru masurarea ingredientelor folosim o cana de 250 ml sau/si cantarul.

Ingrediente
Blat:

  • 2 cani cu varf de faina(350 g)
  • o cana zahar(200 g)
  • o cana apa minerala
  • ½ cana ulei
  • un borcan mic cu gem de prune(375 g)
  • 2 linguri cacao(50 g)
  • 75 g stafide inmuiate intr-o lingura de rom/esenta de rom
  • 75 g miez de nuca uscat in cuptor si tocat cu cutitul
  • 1 lingurita cu varf de bicarbonat de sodiu stins in putin otet
  • un varf cutit de sare

  Glazura:

  • 6 linguri zahar(150 g)
  • 3 linguri cacao(75 g)
  • 6 linguri apa(aproximativ 100 ml)
  • 6 linguri ulei(aproximativ 100 ml)



Mod de preparare:
Aprindem cuptorul la foc mediu(180°C) si tapetam o tava (dimensiunea 24×24 cm) cu hartie de copt.
Punem zaharul intr-un castron, apoi adaugam pe rand: apa minerala, uleiul, sarea, gemul si bicarbonatul stins in otet. Daca doriti putei reduce putin cantitatea de zahar.  Amestecam bine cu un tel in forma de para sau o spatula de bucatarie. Cernem faina impreuna cu cacao si le adaugam treptat in compozitia de mai sus. Amestecam bine  ca sa nu mai fie urme de faina sau cocoloase, apoi incorporam stafidele si miezul de nuca tocat. Punem aluatul in tava pregatita dinainte, il nivelam, apoi scuturam/trantim usor tava ca sa nu fie bule de aer in aluat. O introducem in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 35-40 de minute. Dupa  35 de minute putem sa facem testul cu scobitoarea: infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca este coapta. Daca pe scobitoare raman urme de aluat mai lasam prajitura 5- 7 minute in cuptor, apoi repetam testul. Cand este gata, scoatem tava cu prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava.
Glazura:
Intr-o craticioara punem zaharul si cacao. Amestecam bine cu telul in forma de para, apoi turnam apa si omogenizam. Daca apa nu cuprinde tot mixtul de cacao si zahar mai adaugam o lingura, doua cu apa. Asezam craticioara pe foc mic si amestecam continuu pana cand zaharul se dizolva si glazura se ingroasa putin…dureaza aproximativ 2-3 minute. Punem si uleiul, amestecam bine, mai lasam sa dea cateva clocote, apoi oprim focul de sub craticioara.
Portionam prajitura si turnam deasupra ei glazura calduta. Nivelam cu lama unui cutit si dam tava cu prajitura la rece. In maxim o ora putem servi bunatate de prajitura. Este absolut delicioasa, o sa vedeti. Pofta buna va doresc si sa consumati cu moderatie 😉 .
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si  Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita, aprecieri si incredere!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.



Aici gasiti reteta pentru PRAJITURA TURNATA CU MERE- de post

Aici gasiti reteta pentru prajitura „TAVALITA” – de post



Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Recipe Reviews

    • Gicuța

      Cu mare drag! Va multumesc si eu pentru aprecieri, o zi frumoasa!

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *