
- Vizualizari871
Chiar dacă nu au “înflorit” așa cum mi-aș fi dorit, aceste prăjiturele au fost incredibil de fragede și absolut delicioase. S-au terminat imediat, așa că trebuie să repet rețeta în curând!
Dacă veți alege să preparați Haioș cu osânză sau oricare altă rețetă de pe blogul meu, vă aștept cu drag să reveniți în secțiunea de comentarii. Spuneți-mi cum a fost experiența voastră! Toate sfaturile și sugestiile pe care mi le dați sunt foarte importante, pentru că așa cum se spune, învățăm mereu unii de la alții.
Ingrediente
Aluat I:
- 500 g osânză
- 250 g făină
Aluat II:
- 600 g făină
- 2 linguri zahăr pudră
- 2 linguri smântână grasă
- 3 gălbenușuri
- 150 ml apă minerală
- 1 lingură de oțet
- o linguriță esență de vanilie
- un praf bun de sare
Umplutură:
- 1 borcan gem mai consistent (400 g)
Pentru finisat:
- zahăr pudră
Mod de preparare
Aluat I: Dăm osânza prin mașina de tocat, apoi o amestecăm cu făina cernută. Frământăm bine și împărțim amestecul (aluatul) în trei părți egale.
Aluat II: Cernem făina într-un castron și punem toate ingredientele, mai puțin apa. Le amestecăm și începem să frământăm, adăugând treptat apa. Ne va ieși un aluat puțin mai tare, dar elastic.
Din aluatul II, întindem o foaie dreptunghiulară pe blatul ușor înfăinat, de aproximativ 35×50 cm. Luăm o parte din osânza și o repartizăm uniform pe toată suprafața aluatului. Împăturim aducând marginile scurte spre mijloc, apoi pliem pe linia de îmbinare. Fâșia astfel obținută o pliem în trei, apoi o infăsuram în folie alimentară. O punem în frigider pentru aproximativ 45 de minute, după care repetăm operațiunea încă de două ori. Împachetarea aluatului o facem în același sens.
După a treia împăturire (și răcire), tăiem aluatul în două bucăți. Întindem fiecare bucată într-o foaie de 30×35 cm. Îndreptăm marginile cu un cuțit și tăiem 24 de dreptunghiuri pe care punem câte o jumătate de linguriță de gem de gutui. Le pliem și le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la foc potrivit (180°C) pentru aproximativ 45 de minute, sau până când fursecurile se rumenesc ușor. Când sunt gata, le scoatem din tavă, iar când s-au răcit, le pudrăm cu zahăr pudră. Sunt fragede și bune!
Am atașat mai jos câteva fotografii din timpul preparării, alături de două rețete suplimentare pentru inspirație.
Dacă vă încântă rețeta, vă rog să-mi spuneți lăsând un comentariu chiar aici, sub articol. Așa îmi arătați aprecierea pentru munca depusă și știu ce anume vă place cel mai mult.
De asemenea, m-aș bucura enorm dacă ați distribui rețeta pe Facebook sau pe alte rețele de socializare!
Vă invit să mă urmăriți și pe:
Vă aștept cu drag și în grupul „Bunătăți din bucătăriile noastre”, să gătim și să ne sfătuim împreună. Vă mulțumesc pentru vizită și vă mai aștept oricând, cu mare drag!
Aici găsiţi TOATE REŢETELE MELE DE LA A LA Z.
Aici găsiși rețeta pentru CORNULEȚE ȚIGARETE.
Iar aici găsiți rețeta pentru FURSECURI FRAGEDE CU NUCĂ ȘI GEM.









Leave a Review