
-
Vizualizari6.776
Gemul meu pastreaza aroma si culoarea fructului proaspat, este natural si tare bun. Eu il folosesc de multe ori in diverse deserturi, dar imi place intins si pe felii de paine unse cu unt. La fel se face si gemul de piersici.
Daca probati reteta mea de Gem de caise sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.
Ingrediente:
- 4 kg de caise
- 1,5- 2 kg zahar
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare:
Spalam caisele in apa rece si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Cand sunt bine scurse le rupem in doua si le scoatem samburii. Daca sunt mai mari le puteti rupe in patru. Asezam straturi alternative de caise si zahar intr-un vas cat mai larg si cu fundul gros. Eu am pus 2 kg de zahar, dar se poate pune si mai putin. Adaugam zeama de lamaie, acoperim vasul cu capac si il lasam sa stea peste noapte ca sa isi lase siropul.
A doua zi punem oala pe foc potrivit si amestecam ca sa nu se lipeasca fructele si zaharul de fundul vasului. Cand incepe sa fiarba reducem focul la mic si avem grija sa amestecam din cand in cand.
Cat timp gemul fierbe ne ocupam de sterilizarea borcanelor: le spalam foarte bine cu apa calda si detergent de vase, apoi le punem intr-o tava fara sa se atinga intre ele si fara sa le inchidem cu capace. Punem tava cu borcanele in cuptor la foc mic pentru 15-20 de minute. Dupa acest timp inchidem cuptorul si in aceeasi tava punem si capacele bine spalate. Le lasam acolo pana gemul este gata.
Fierbem gemul la foc mic aproximativ o ora si jumatate sau pana se leaga. Testam daca este suficient de fiert punand pe o farfurie o lingura cu gem, daca nu lasa zeama, inseamna ca gemul este gata.
Il punem fierbinte in borcanele sterilizate pe care le inchidem cu capace. Le intoarcem cu capacul in jos pentru 10-15 minute, dupa care le rasturnam in pozitia normala. Le acoperim cu o patura sau un prosop gros si le lasam pana in ziua urmatoare sa se raceasca lent. Etichetam borcanele si le depozitam la loc racoros.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu, rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook–Facebook , pe Instagram si Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre”sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Aici gasiti reteta pentru LICHIOR DE CAISE.
Ingredients
Probabil sa iti placa si:

Recipe Reviews