Fursecuri fragede cu nuca si gem

  • Vizualizari
    3.226

Aceste fursecuri cu nuca si gem se fac relativ usor, sunt delicioase, fine, crocante si totodata fragede. Va indemn sa le faceti si voi, eu abia astept sa le repet????.



 

Daca probati reteta mea de Fursecuri fragede cu nuca si gem sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata ????.

Ingrediente
Aluat:

  • 250 g unt moale cu 82% grasime
  • 150 g zahar pudra
  • un varf cutit de sare
  • 2 galbenusuri
  • o lingurita de vanilie
  • 300 g faina
  • ¼ lingurita cu praf de copt

 Pentru finisat:

  • 2 albusuri batute usor cu furculita
  • 200 g nuca macinata mare

 Umplutura:

  • visine din dulceata, orice gem mai consistent, ciocolata sau rahat




Mod de preparare:
Scoatem din timp untul din frigider, il taiem in cubulete si il lasam sa se inmoaie. Pregatim restul ingredientelor ca sa le avem la indemana. Cand untul este moale il mixam cu zaharul pudra si sarea pana devine cremos, apoi adaugam cate un galbenus si mixam bine dupa fiecare. Aromatizam cu vanile, mai mixam cateva secunde si lasam mixerul deoparte. Eu
Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si o adaugam treptat in amestecul de unt si zahar. Daca aluatul este prea moale sau lipicios mai putem adauga adauga 1-2 linguri cu faina. Eu am amestecat la inceput cu o spatula de bucatarie, apoi cu mana. Framantam rapid doar cat sa se incorporeze bine faina si sa obtinem un aluat neted care nu se mai lipeste de maini. Cand este gata, infasuram aluatul in folie alimentara, ii dam forma cilindrica si il punem la congelator 15 minute sau in frigider mai mult de o jumatate de ora. Dupa acest timp il scoatem si il impartim in doua parti egale. Din ingredientele de mai sus ies doua tavi de fursecuri, adica 40 de bucati a cate 19-20 g fiecare. Daca aveti un cantar de bucatarie va sfatuiesc sa cantariti aluatul, aluatul meu a avut 765 g si am format bile de cca 19 g….cam cat o nuca.
Luam prima bucata de aluat, cealalta va sta infoliata in frigider, si formam 20 de bile. Trecem fiecare bila prin albusul batut, apoi le tavalim prin miezul de nuca. Bilele de aluatul le punem pe rand in bolul cu albus, apoi le scoatem cu furculita, fara sa le intepam. Pe masura ce le formam le punem in tava captusita cu hartie de copt cu ceva distanta intre ele. Facem cate o adancitura cu degetul in mijlocul bilelor, apoi punem in fiecare cate o visina, gem mai consistent, ciocolata(picaturi, tocata), nutella, rahat…ce aveti sau ce va place. Nu puneti mult ca sa nu dea pe dinafara si sa se arda in cuptor. O jumatate de lingurita cu gem sau 1-2 visine din dulceata sunt suficiente. Punem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu(180 °C) pentru cca 15-20 de minute sau pana firsecurile capata o culoare aurie. Cand sunt gata le scoatem din tava si le lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu cealalta bucata de aluat. Sunt absolut delicioase, aromate si fragede de se topesc in gura.

Am atașat mai jos câteva fotografii din timpul preparării, alături de două rețete suplimentare pentru inspirație.
Dacă vă încântă rețeta, vă rog să-mi spuneți lăsând un comentariu chiar aici, sub articol. Așa îmi arătați aprecierea pentru munca depusă și știu ce anume vă place cel mai mult.
De asemenea, m-aș bucura enorm dacă ați distribui rețeta pe Facebook sau pe alte rețele de socializare!
Vă invit să mă urmăriți și pe:

Vă aștept cu drag și în grupul „Bunătăți din bucătăriile noastre”să gătim și să ne sfătuim împreună. Vă mulțumesc pentru vizită și vă mai aștept oricând, cu mare drag!
Aici găsiţi TOATE REŢETELE MELE DE LA A LA Z.

Aici gasiti reteta pentru CORNULETE DIN ALUAT CU NUCA.Aici gasiti reteta CORNULETELOR TIGARETE.



Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Recipe Reviews

    • Gicuța

      Cu mare drag. Iti multumesc si eu pentru vizita si aprecieri. Te mai astept! 💚

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *