Ficăței cu cartofi la cuptor

  • Vizualizari
    272

Cine nu s-a trezit în fața frigiderului, întrebându-se: “Oare ce gătesc azi cu ficățeii ăștia?” Exact în situația asta eram și eu! Timpul era limitat, dar dorința de a savura ceva bun era mare. Așa că am ales o variantă ultra-rapidă și incredibil de simplă, care nu dă greș niciodată. Rezultatul? Un preparat delicios, gata în câteva minute, care mi-a confirmat că simplitatea e cheia. Mi-au plăcut enorm, așa că sunt convinsă că și voi veți fi cuceriți de gustul lor! Poftă bună!




Sper că această rețetă de Ficăței cu Cartofi la Cuptor v-a inspirat și v-a făcut poftă! Dacă o încercați – sau oricare altă rețetă de pe blog – nu ezitați să ne spuneți cum a ieșit. Vă așteptăm cu mare drag să reveniți și să ne împărtășiți impresiile voastre, dar și fotografiile cu preparatul gata. Feedback-ul și sugestiile voastre sunt extrem de valoroase pentru noi, pentru că învățăm mereu unii de la ceilalți. Vă mulțumim și vă dorim spor la gătit!

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 500 g ficăței de pui
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper măcinat




Mod de preparare:
Începem prin a spăla ficățeii în apă rece, verificând cu mare atenție fiecare bucățică pentru a îndepărta, dacă este cazul, punguța cu fiere – trebuie să fim siguri că nu se sparge, altfel preparatul nostru va fi amar. Apoi, îi așezăm într-un vas, îi acoperim cu apă (să fie cam 2-3 degete deasupra) și îi fierbem timp de 10 minute. Între timp, ne ocupăm de cartofi: îi curățăm, îi spălăm și îi tăiem în bucăți potrivite. Îi punem la fiert cu apă și o jumătate de linguriță de sare. Îi lăsăm pe foc doar până când sunt pătrunși pe jumătate (semi-fierți), apoi îi transferăm într-o strecurătoare și îi lăsăm să se scurgă bine. Acum, tot ce ne rămâne de făcut este să așezăm cartofii și ficățeii fierți într-un vas termorezistent sau alt vas. Îi stropim din belșug cu 3-4 linguri de ulei și presărăm piper peste ei (sarea o punem la final!). Dăm vasul la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru aproximativ 20-25 de minute, sau până când, atât cartofii, cât și ficățeii sunt ușor rumeniți.. La final, presărăm sare după gust peste tot preparatul. Îi servim calzi alături de murături sau salata noastră preferată. Poftă mare! 😊
Am atașat mai jos câteva fotografii din timpul preparării, alături de două rețete suplimentare pentru inspirație.
Dacă vă încântă rețeta, vă rog să-mi spuneți lăsând un comentariu chiar aici, sub articol. Așa îmi arătați aprecierea pentru munca depusă și știu ce anume vă place cel mai mult.
De asemenea, m-aș bucura enorm dacă ați distribui rețeta pe Facebook sau pe alte rețele de socializare!
Vă invit să mă urmăriți și pe:

Vă aștept cu drag și în grupul „Bunătăți din bucătăriile noastre”să gătim și să ne sfătuim împreună. Vă mulțumesc pentru vizită și vă mai aștept oricând, cu mare drag!
Aici găsiți TOATE RETEȚELE MELE DE LA A LA Z.


Recomand cu drag si rețeta pentru FICĂȚEI ÎNĂBUȘIȚI CU VIN ȘI USTUROI.Dar și această rețetă de FICĂȚEI ÎIVELIȚI ÎN BACON.



Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Recipe Reviews

    • Gicuța

      In primul rand vreau sa-ti multumesc pentru vizita,Diana!…sa-i faci ca sunt tare buni..astept sa-mi spui cum ti-au placut. O zi frumoasa sa ai!

    • dia_diana58

      Ieri am poftit ficatei , dar nu erau refrigerati in marketul in care intrasem …. 🙁 Gasesc eu , ca mi-ai facut o poftaaaa

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *