Clatite din dovlecei

  • Vizualizari
    2.982

Aceste Clatite aperitiv din dovlecei sunt moi, fine si cu un gust aparte. Se pot servi ca atare sau cu diverse umpluturi….branza, urda cu marar, crema de branza. Recomand cu drag si aceasta reteta



 

Daca probati reteta mea de Clatite din dovlecei sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.

Ingrediente:

  • 800 g dovlecei
  • 4 oua medii
  • 300 g iaurt gras
  • 10 linguri rase cu faina(aproximativ 150 g)
  • cateva fire de marar si patrunjel
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper macinat

 

 



Mod de preparare:
Decojim dovleceii  si ii dam pe razatoarea cu orificii mici. Daca au seminte mari le indepartam inainte de ai ii rade. Vom observa ca isi lasa zeama multa dar nu este nevoie sa ii stoarcem. Adaugam peste ei ouale batute cu furculita, iaurtul, uleiul, faina cernuta in prealabil si verdeata tocata marunt. Amestecam bine cu lingura sa se omogenizeze. Ne va iesi un aluat mai subtire. Condimentam dupa gust cu sare si piper macinat, apoi lasam aluatul la odihnit cam un sfert de ora. Dupa acest timp  punem pe foc o tigaie de teflon (a mea are 28 cm diametrul), o ungem cu ulei si cand se incinge  luam cu polonicul din compozitia de clatite si turnam in centrul ei. O rotim/inclinam ca aluatul sa cuprinda toata suprafata si sa se distribuie uniform. Daca este nevoie il mai intindem cu lingura.
Coacem clatitele la foc mediu cam cate doua minute pe ambele parti sau pana se rumenesc usor. Cand este gata prima clatita o scoatem pe o farfurie intinsa. Procedam la fel cu restul aluatului  si nu uitam sa ungem tigaia cu ulei la fiecare clatita. Pe masura ce coacem clatitele le asezam una peste cealalta ca sa se mentina caldute si sa se inmoaie. Eu le-am umplut  cu un amestec de telemea si branza de vaci in care am adaugat marar, dar le puteti umple cu cascaval(cat sunt calde), cu urda ,branza de burduf, sau le puteti servi ca atare sau cu diverse sosuri. Sunt bune si calde si reci.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si  Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
 Aici gasiti reteta pentru CHIFTELE DIN DOVLECEI SI BRANZA.

Iar aici gasiti reteta pentru CLATITE CU FICAEI.


Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *