Clatite cu ficatei si piept de pui

  • Vizualizari
    430

Clatitele cu ficatei si piept de pui sunt un preparat delicios si simplu de facut. Se pot servi ca si gustare, la micul dejun, dar la fel de bine merg luate la pachet. Sper sa incercati reteta si sa va placa la fel ca noua .




Daca probati reteta mea de Clatite din ficatei si piept de pui sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.

Ingrediente
Pentru clatite :

  • 3 oua
  • 250 g faina (aproximativ)
  • 350 ml apa minerala
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper macinat
  • 4-5 fire de marar

Pentru umplutura:

  • 500 g ficatei de pui
  • 200 g piept de pui
  • o ceapa mare
  • un ou
  • 2 linguri de smantana fermentata
  • sare
  • piper macinat
  • cateva fire de marar
  • un pahar cu vin alb(150 ml)
  • 50 ml ulei

 




Mod de preparare
Clatite:
Spargem ouale intr-un bol, adaugam peste ele sarea si piperul macinat, apoi le batem bine cu telul in forma de para. Incepem sa adaugam cate 2-3 linguri cu faina amestecand bine de fiecara data ca sa nu faca cocoloase. Turnam cate putina apa minerala si continuam sa amestecam cu telul adaugand alternativ faina si apa. Spre sfarsit punem treptat cele 3 linguri cu ulei si mararul tocat. Acoperim bolul si lasam aluatul 10 minute la ”odihnit”. Dupa acest timp, punem pe flacara aragazului tigaia in care vom coace clatitele si o ungem cu putin ulei. O vom unge doar la prima clatita, la urmatoarele nu mai este nevoie, avem ulei in compozitie. Amestecam din nou in aluatul de clatite si cand tigaia se incinge luam cu polonicul si turnam in centrul ei. O rotim ca aluatul sa cuprinda toata suprafata. Coacem clatita la foc mic spre mediu pana cand marginile acesteia incep sa devina aurii si sa se ridice. Intoarcem clatita pe partea cealata si o mai coacem aproximativ 30 de secunde. Cand este gata, o scoatem pe o farfurie. Procedam la fel pana terminam tot aluatul.
Umplutura:
Ceapa tocata marunt o calim in ulei cat sa se inmoaie, apoi adaugam ficateii si pieptul de pui, spalati si tocati in cubulete cat mai mici. Îi lasam sa se rumeneasca putin si adaugam vinul, sare si piper macinat. Vinul il putem inlocui cu apa. Lasam sa fiarba totul in jur de 15 minute sau pana scade tot lichidul. Inainte sa-i luam de pe foc adugam mararul tocat si smantana. Cand se raceste, adaugam oul si omogenizam.
*
Umplem clatitele cu aceasta compozitie si le asezam intr-o tava unsa cu ulei sau unt. Inainte sa dam tava in cuptorul preincalzit ungem clatitele pe deasupra cu ou. Le lasam in jur de 20 de minute la foc potrivit(180°C) sau pana se rumenesc usor deasupra. Cand sunt gata, scoatem tava cu clatite din cuptor si cand se racoresc le putem servi. Sunt delicioase si se pot consuma si calde dar si reci.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook , pe Instagram si  Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre”sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept, oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.




 Aici gasiti reteta pentru CLATITE DIN DOVLECEI.


Recomand cu drag sa incercati si  PATEUL DIN FICATEI.



Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *