
- Vizualizari595
Pentru ca am “copt” mai multe chiftelute, m-am gandit ca jumatate din ele sa le fac marinate….si am avut o idee buna pentru ca au iesit o delicioase. Aceste chiftelute se pot servi alaturi de un piure, un plilaf sau simple…cu painica
.
Daca probati reteta mea de Chiftele marinate sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.
Ingrediente
Pentru chiftelute:
- ½ kg carne tocata
- o ceapa
- 3 catei de usturoi
- un ou
- o lingura cu pesmet
- 2 linguri cu faina
- sare
- piper macinat
- boia iute
- cateva fire de patrunjel si marar
Pentru sos:
- 3-4 linguri ulei
- 3 linguri cu pasta de rosii
- 500 ml supa de pui sau apa
- o lingura cu faina sau amidon
- o frunza de dafin
- ½ lingurita cu zahar
- sare
- piper macinat
- o lingura otet
- patrunjel/marar
Mod de preparare
Chiftelute:
Punem carnea tocata intr-un bol si adaugam peste ea: ceapa si usturoiul date pe razatoarea mica, oul, pesmetul si mararul tocat. Omogenizam si condimentam cu sare, piper macinat si boia. Din compozitia obtinuta formam bile potivit de mari pe care le tavalim putin prin faina(optional) si le asezam intr-o tava captusita cu hartie de copt
Punem tava in cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute la foc mediu. La jumatate coacerii intoarcem chiftelutele pe partea cealalta. Le lasam sa se rumeneasca frumos, apoi le scoatem pe o farfurie.
Sos:
Punem uleiul intr-o cratita, iar cand acesta se incinge adugam pasta de tomate diluata in 100 ml supa/apa. Lasam sa dea cateva clocote si adaugam restul de supa/apa si faina desfacuta/diluata in putina apa. Amestecam rapid si lasam 4-5 minute sa fiarba, dupa care punem chiftelele, frunza de dafin, piper macinat, sare dupa gust, zaharul si otetul.
Dupa aproximativ 10 minute oprim focul de sub cratita si presaram verdeata tocata marunt. Le putem servi ca atare sau alaturi de un piure de carofi sau paste. Un deliciu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu, rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si Pinterest.Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita, aprecieri si incredere!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z














Recipe Reviews