Chiftelute in sos alb

  • Vizualizari
    509

In urma cu putin timp am facut acest fel de mancare delicios, iar astazi va aduc si voua reteta. Chiftele fragede și aromate, asezate intr-un sos cremos, aromat si bogat. Acest sos, preparat din unt, smantana si telemea, are o textura catifelata si un gust unic. Are multe calorii dar nu mancam in fiecare zi asa ceva.




Daca probati reteta mea de Chiftelute in sos alb sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.

 Ingrediente 
 Chiftele:

  • 500 g carne tocata
  • o ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper macinat
  • cateva fire de marar si patrunjel
  • faina pentru tavalit chiftelele
  • ulei pentru prajit chiftelele

 Sos:

  • 500 ml supa(apa)
  • 4 linguri smantana
  • 150 g telemea
  • 50 g unt
  • sare
  • piper macinat
  • o lingura cu  faina
  • cateva fire de patrunjel

 





Mod de preparare
Chiftele: 
Punem carnea tocata intr-un castron, apoi adaugam ceapa si usturoiul date pe razatoarea cu orificii mici, oul, pesmetul, verdeata tocata marunt, sare si piper macinat. Eu am folosit carne amestec porc/vita, dar se poate folosi orice carne tocata: de pui, curcan sau porc. Omogenizam, apoi formam bile potrivite ca marime pe care le tavalim prin faina. Punem ulei la incins intr-o tigaie si prajim chiftelele pe toate partile pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, le scoatem pe prosoape de hartie ca sa absoarba excesul de grasime. Cine doreste le poate coace in cuptor, vedeti aici.
Sos: 
Punem untul intr-o craticioara, iar cand se incinge adaugam faina si amestecam rapid. Focul de sub cratita trebuie sa fie aproape la mic. Calim faina aproximativ un minut, apoi adaugam treptat supa si amestecand continuu ca sa nu faca cocoloase.
Fierbem cateva minute pana sosul se ingroasa, apoi punem smantana si condimentam cu putina sare si piper macinat. Vom folosi smantana normala, acrisoara, nu smantana de gatit. Amestecam bine si mai lasam sa fiarba 1-2 minute.
*
Intr-un vas asezam chiftelele, iar printre ele punem branza taiata cubulete. Eu am folosit o telemea usor sarata. Turnam sosul, scuturam usor vasul ca sosul sa ajunga pana la fundul lui, apoi il punem in cuptor pentru aproximativ 25 de minute la foc mediu. Cand este gata presaram deasupra patrunjel verde tocat. Lasam chiftelutele sa se racoreasca putin, apoi le putem servi. O bunatate!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu, rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook Facebook , pe Instagram si  Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Aici gasiti reteta pentru CHIFTELE CU CARTOFI LA CUPTOR.
Iar aici gasiti reteta pentru CHIFTELE IN SOS DE CEAPA.



Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Recipe Reviews

    • Gicuța

      Iti multumesc mult pentru aprecierei, o seara frumoasa!

    • Unknown

      Îmi place cum gătești. Simplu și gustos cala mama și bunica.
      Rețete pe înțeles fără sofisticări.

    • Gicuța

      Cu mult drag! O seara frumoasa!

    • Dragusanu Claudia

      Mega delicios!! Multumim pentru rețetă!! ����

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *