
- Vizualizari1.898
Checul umed cu mere este, dupa parerea mea, unul dintre cele mai bune checuri. Se prepara usor si rapid, este aromat, umed, fraged si delicios. Sper sa incercati cat mai curand reteta si sa va bucurati papilele gustative.

Daca probati reteta mea de Chec umed cu mere sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.
Ingrediente:
- 4 oua de marime medie sau 3 mari
- un varf cutit de sare
- 100 g zahar( 4 linguri)
- 100 ml ulei sau unt topit si racit(6-7 linguri)
- 200 g faina(8 linguri)
- ½ pliculet praf de copt (o lingurita))
- 150 ml lapte(10 linguri)
- o lingurita esenta de vanilie
- 3 mere ( 250 g cantarite dupa curatare)
Pentru finisat:
- o lingurita cu varf cu zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare:
Pentru inceput pregatim toate ingredientele ca sa le avem la indemana. Aprindem cuptorul la foc mediu(180°C), apoi punem hartie de copt intr-o tava de chec sau cozonac. Tava pe care am folosit-o eu are dimensiunile de 33x12x7cm, mergea si una putin mai mica. Spalam merele, le stergem, apoi le taiem in felii. Scobim cotorul de pe fiecare felie, inlaturam coaja si le taiem bucatele potrivit de groase si mari (vedeti foto mai jos). Le punem in tava pregatita. Spargem ouale in vasul mixerului sau in alt bol, le mixam putin cu sarea, apoi adaugam zaharul in doua reprize si mixam bine de fiecare data pana acesta se dizolva complet. Turnam in fir subtire uleiul in timp ce mixam. Cu mixerul la viteza mica incoroporam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt alternand cu laptele pe care l-am aromatizat cu esenta de vanilie. Ne va iesi o compozitie omogena care curge. O turnam peste merele din tava, apoi ridicam usor cu lingura merele si amestecm ca sa se distribuie compozitia uniform. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 de minute sau pana checul se rumeneste frumos deasupra. In primele 15-20 de minute NU deschidem usa cuptorului ca altfel checul se lasa. Dupa primele 40 de minute putem face testul cu scobitoarea: infigem o scobitoare in mijlocul checului si daca iese curata, fara aluat prins de ea inseamna ca este copt. Daca pe scobitoare raman urme de aluat mai lasam checul 5-7 minute in cuptor, apoi repetam testul. Este un chec fraged, umed si tare gustos…abia astept sa il repet!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu, rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook–Facebook , pe Instagram si Pinterest. Va astept cu drag si in grupul„Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag
!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.




















Recipe Reviews