
- Vizualizari10.126
Acest chec oparit iese fraged, pufos si aromat. L-am facut in urma cu cateva zile cand am avut musafiri, si pot sa spun ca a fost “bataie” pe el. Recomand cu drag si aceasta reteta!

Daca probati reteta mea de Chec oparit sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.
Ingrediente:
- 9 oua mari
- 1 cana si jumatate cu zahar(300 g)
- 2 cani si jumatate cu faina(375 g)
- 150 ml ulei
- 150 ml apa
- 1 lingura cacao
- coaja de lamaie
- 2 lingurite esenta de vanilie
- un pliculet praf de copt(10 g)
- un varf cutit de sare
Mod de preparare:
Pentru masurarea ingredientelor vom folosi o cana cu volumul de 250 ml sau daca aveti cantar le puteti cantari. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Aprindem cuptorul la foc mediu(175-180°C), apoi punem hartie de copt in doua tavi mari..eu am folosit tavile de cozonac( 7x12x33cm).
Spargem ouale separand albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem cu telul in forma de para, apoi incorporam treptat uleiul…il punem in fir subtire ca la maioneza. La sfarsit aromatizam cu coaja de lamaie si esenta.
Punem zaharul si apa intr-o craticioara pe foc mic si o lasam sa fiarba 1-2 minute pana se dizolva zaharul si se formeaza un sirop.
Peste albusuri punem sarea si le mixam pana devin spuma. Turnam in fir subtire siropul fierbinte peste spuma de albus in timp ce mixam, apoi punem treptat si amestecul de galbenus si ulei. Lasam mixerul deoparte.
Cu ajutorul telului sau al unei spatule de bucatarie incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecand cu miscari largi, de jos in sus.
Turnam aluatul in tavile pregatite mai inainte si oprim 4-5 linguri in vas peste care punem cacaoa. Amestecam pana se omogenizeaza. Repartizam compozitia cu cacao peste cea alba, apoi amestecam/rotim cu coada unei linguri in interiorul formei ca sa obtinem aspectul marmorat. Punem tavile in cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute. In primele 15 minute NU deschidem usa cuptorului. Dupa ce au trecut 40 de minute putem sa facem testul cu scobitoarea: infigem o scobitoare in mijlocul checului si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca este copt. Daca nu, mai lasam checurile cateva minute in cuptor, apoi repetam testul. Optional, se pot pudra cu zahar. Cand sunt gata, scoatem checurile din tava cu hartie cu tot si le lasam sa se raceasca. Feliem checul cand este rece si il servim alaturi de cei dragi. Bunatate! 🙂
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Aici gasiti reteta pentru CHEC CU APA MINERALA.
Iar aici gasiti reteta pentru CHEC CU IAURT SI LAMAIE








Recipe Reviews