Chec fraged cu mere caramelizate

  • Vizualizari
    5.861

Acest chec cu mere caramelizate iese usor umed, fraged, aromat si gustos. Este un desert economic si contine ingrediente simple pe care toata lumea le are in bucatarie. Sper sa incercati si voi cat mai curand reteta, sa va placa si sa devina preferata voastra, dragii mei.




Daca probati reteta mea de Chec fraged cu mere caramelizate sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.

 Ingrediente:

  • 4 oua
  • 100 g zahar (4 linguri)
  • 200 g faina (8 linguri)
  • 75 ml ulei  (5 linguri)
  • 200 g iaurt simplu
  • ½ plic praf copt
  • o lingurita esenta vanilie
  • un varf cutit sare
  • 3 mere mari(cca 350 g cantarite fara coaja si cotor)
  • 3 linguri zahar pentru caramelizat merele
  • o lingurita zahar pudra pentru finisat

 





Mod de preparare:
Prima data ne vom ocupa de mere. Le spalam, le stergem cu prosoape de hartie, apoi le curatam de coaja si cotoare. Le taiem in cuburi potrivit de mari si le punem intr-o tigaie larga. Adaugam cele 3 linguri cu zahar si punem tigaia pe foc mediu spre mare. Scuturam tigaia din cand in cand sau amestecam usor fara sa zdrobim merele. O lasam pe foc pana scade tot lichidul pe care si l-au lasat merele. Cand vedem ca merele se caramelizeaza usor oprim focul de sub tigaie si le lasam sa se raceasca. Intre timp tapetam o tava mai mare cu hartie de copt si pornim cuptorul la 180°C. Eu am folosit tava de cozonac care are dimensiunea de 8x12x30 cm. Masuram/cantarim toate ingredientele ca sa le avem la indemana. Cand merele se racesc(pot fi si caldute) le punem in tava pregatita. Spargem ouale in vasul mixerului sau in alt vas, presaram un varf cutit de sare peste ele, apoi incepem sa le mixam. Dupa cca 1 minut adaugam zaharul si mixam in continuare pana acesta se dizolva complet. Turnam uleiul in fir subtire in timp ce mixam, apoi cu mixerul la viteza mica incorporam treptat iaurtul. Eu am folosit iaurt tip grecesc, dar se poate folosi orice fel de iaurt natural. Aromatizam cu vanilia, apoi tot cu mixerul la viteza mica incorporam  treptat faina amestecata si cernuta impreuna cu praful de copt. Ne va iesi o compozitie mai groasa ca cea de clatite. Turnam aluatul peste merele din tava, apoi cu lingura ridicam merele de pe fundul tavii avand grija ca aluatul sa ajunga peste tot. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 de minute sau pana checul se rumeneste frumos deasupra. In primele 15-20 de minute NU deschidem usa cuptorului ca altfel checul se lasa. Dupa primele 40 de minute putem face testul cu scobitoarea: infigem o scobitoare in mijlocul checului si daca iese curata, fara aluat prins de ea inseamna ca este copt. Daca pe scobitoare raman urme de aluat mai lasam checul 5-7 minute in cuptor, apoi repetam testul. Cand este copt, scoatem din tava checul cu hartie cu tot si cand se raceste il pudram cu zahar, apoi il feliem si il putem servi. Se poate servi si caldut, doar ca nu se feliaza atat de bine. Iese un chec fraged, usor umed, aromat si tare gustos. Nu uitati sa consumati cu moderatie. da? ????
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si  Pinterest. Va astept cu drag si in grupul “Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

Aici gasiti reteta CHECULUI CU APA MINERALA

Aici gasiti reteta CHECULUI UMED CU CACAO




Ingredients

Ingrediente

Nutrition

  • Daily Value*
  • test
    2

    Probabil sa iti placa si:

    Recipe Reviews

    • Gicuța

      Cu mare drag, va multumesc si eu pentru aprecieri!

    • Anonim

      Multumim pt reteta

    • Gicuța

      Te imbratisez cu drag, Elena! O zi frumoasa!

    • Anonim

      Superb! imi place foarte mult!Elena

    Răspunde-i lui Gicuța Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *