Chec cu apă minerală

  • Vizualizari
    79.914

Consider că rețeta de chec cu apă minerală este printre cele mai ușoare pe care le-am încercat vreodată. Te va surprinde cât de pufos și gustos iese checul, chiar dacă ouăle sunt bătute întregi, fără a fi separate. Îl recomand cu toată încrederea, mai ales când vrei să prepari rapid un desert simplu și bun.




 

Dacă veți alege să preparați Checul cu apă minerală sau oricare altă rețetă de pe blogul meu, vă aștept cu drag să reveniți în secțiunea de comentarii. Spuneți-mi cum a fost experiența voastră! Toate sfaturile și sugestiile pe care mi le dați sunt foarte importante, pentru că așa cum se spune, învățăm mereu unii de la alții.

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 300 g făină (12 linguri)
  • 200 g zahăr (8 linguri)
  • 150 ml apă minerală
  • 50 ml ulei (5 linguri)
  • 25 g cacao (1 lingură)
  • un pliculeț praf de copt (10 g)
  • o linguriță coajă de lămâie
  • o linguriță esență de rom
  • un vârf de cuțit de sare
  • zahăr pudră pentru pudrat checul



Mod de preparare:
Tapetăm o tavă mai mare (am folosit o tavă de cozonac cu dimensiunile de 7x12x33 cm) cu hârtie de copt și pornim cuptorul la foc mediu (170-180°C). Putem umezi interiorul tăvii înainte, pentru ca hârtia să se așeze mai bine.
Spargem ouăle în vasul mixerului sau într-un alt bol, presărăm sarea peste ele și le mixăm câteva secunde. Adăugăm zahărul în 2-3 reprize și mixăm bine de fiecare dată până când acesta se dizolvă complet și compoziția se deschide la culoare. Dacă doriți, puteți reduce puțin cantitatea de zahăr. Turnăm treptat uleiul, în fir subțire, și mixăm continuu. Dăm mixerul la viteza cea mai mică și încorporăm, în 2-3 reprize, făina cernută și amestecată cu praful de copt, alternând cu apa minerală. La sfârșit, aromatizăm cu coajă de lămâie.
Punem trei sferturi din aluat în tavă, iar în cel rămas adăugăm cacao și esență. Amestecăm bine. Punem în tavă compoziția maro peste cea albă și o amestecăm ușor cu o furculiță.
Dăm tava la cuptor pentru 40-45 de minute sau până când checul trece testul scobitorii: înfigem o scobitoare în mijlocul checului și, dacă iese curată, fără aluat prins de ea, înseamnă că este copt. Dacă pe scobitoare rămân urme de aluat, mai lăsăm checul 5 minute în cuptor, apoi repetăm testul.
Când este gata, scoatem checul din tavă, îl pudrăm cu zahăr și îl lăsăm să se răcească. Cam asta e tot… Se prepară rapid, este spornic și gustos.
Am atașat mai jos câteva fotografii din timpul preparării, plus alte două rețete pentru inspirație. Dacă vă place rețeta, vă rog să-mi lăsați un comentariu. În felul acesta, îmi răsplătiți munca și mă ajutați să știu ce vă place.
Pentru mine ar fi o mare bucurie dacă veți distribui rețeta pe Facebook sau pe alte rețele de socializare.
Mă puteți urmări pe paginile de  Facebook– Facebook , pe Instagram si  Pinterest
Vă aștept cu drag și în grupul „Bunătăți din bucătăriile noastre”să gătim și să ne sfătuim împreună. Vă mulțumesc pentru vizită și vă mai aștept oricând, cu mare drag!
Aici găsiți TOATE RETEȚELE MELE DE LA A LA Z.

Aici găsiți rețeta pentru CHEC OPĂRIT.

Iar aici găsiți rețeta pentru CHEC UMED CU CACAO.



Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Recipe Reviews

    • Tincuta

      Bună ziua, vă urmăresc cu drag .Aveți retete foarte bune și ușoare de făcut 🥰

      • Gicuţa

        Buna ziua Tincuta. Ma bucur sa aud asta, iti multumesc pentru aprecieri si vizita. O zi buna!

    • Mihaela Scurtu

      Bună ziua va urmăresc cu drag rețetele dumneavoastră .O să încerc și eu checul .O zi minunată alaturi de cei dragi

      • Gicuţa

        Buna ziua Mihaela si Hristos a inviat! Ma bucur mult sa aud asta….iti multumesc pentru vizita, aprecieri si comentariu. O zi minunata sa fie si pentru voi, te imbratisez!

    • mariana martin

      Bună am să încerc și eu pare o rețetă foarte ușoară ! O nelămurire am ouăle le punem întregi ? Nu le separam? Și compoziția este ptr o singura tava? Mulțumesc frumos!

      • Gicuţa

        Buna dimineata. Da, ouale se bat intregi nu se separa. Din ingredientele date iese o singura tava de chec…una mare.

    Răspunde-i lui Tincuta Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *