
-
Vizualizari350
Cartofi zdrobiti cu branza si usturoi la cuptor, cartofi noi sau vechi, fierti, apoi copti in cuptor cu branza, cascaval, parmezan sau cu ce doriti si aveti. Cu usturoi verde sau uscat…sunt deliciosi in toate variantele. Daca renuntam la branzeturi, obtinem un preparat excelent de post.
Daca probati reteta mea de Cartofi zdrobiti cu branza si usturoi la cuptor sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 125 g branza rasa
- 3-4 fire usturoi verde
- 4-5 linguri ulei
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Spalam cartofii foarte bine cu apa rece, apoi ii punem la fiert cu apa cat sa treaca peste ei cu 3 degete si o lingurita cu sare. Ii vom lasa/fierbe cu coaja cu tot si putem folosi cartofi noi sau vechi. Cand apa incepe sa clocoteasca reducem focul la mic si fierbem cartofii pana se patrund si furculita intra cu usurinta in ei. Ar fi bine sa nu crape si sa nu sa se sfarame. Eu am fiert cartofii in oala sub presiune si i-am lasat fix 10 minute dupa primul suierat al oalei. Cand sunt fierti ii transferam intr-o strecuratoare si ii lasam sa se scurga si racoreasca/raceasca. Se pot fierbe si cu o zi inainte si pastra in frigider. Aprindem cuptorul la foc iute (200°C). Captusim tava aragazului cu hartie de copt, punem cartofii scursi de apa, apoi ii zdrobim. Ii zdrobim cu ustensila pentru piure, cu fundul unei cani sau cu furculita. Presaram peste cartofi sare si piper proaspat macinat, apoi ii stropim din belsug cu ulei vegetal sau ulei de masline. Punem tava in cuptorul incins pentru aproximativ o jumatate de ora sau pana cartofii se rumenesc frumos. Timpul de gatire in cuptor depinde de cat de rumeniti doriti sa fie cartofii. Cat timp stau in cuptor ii mai stropim o data cu ulei. Cand se rumenesc punem deasupra branza rasa. Eu am folosit Cedar, dar este foarte buna si telemeaua, cascavalul sau parmezan. Reintroducem tava in cuptor pentu 5-7 minute sau pana branza incepe sa se topeasca/inmoaie fara sa se arda. Intre timp taiem usturoiul in bucatele si il punem in vasul mixerului sau in alt bol. Presaram sare peste el, punem si o lingura cu ulei si il pasam/mixam pana devine pasta. Aceasta operatiune se poate face si intr-un mojar. Usturoiul verde se poate inocui cu ½ capatana de usturoi uscat sau dupa gust, din care vom face un mujdei mai consistent in care adaugam si putin ulei. Cand branza s-a topit scoatem tava din cuptor si pensulam cartofii cu pasta de usturoi. Ii lasam sa se racoreasca putin , apoi ii putem servi: ca atare sau ca si garnitura la orice friptura. O bunatate!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Aici gasiti reteta pentru CARTOFI CU SOS DE USTUROI VERDE.
Iar aici gasiti reteta pentru CARTOFI FIERTI SI PRAJITI CU SOS DE USTUROI VERDE SI IAURT.
Ingredients
Probabil sa iti placa si:

Leave a Review