Tocana de miel cu multa ceapa

  • Vizualizari
    383

Aceasta tocana de miel este excelenta intr-o zi de sarbatoare, dar la fel de bine merge si in celelalte zile ale anului. Carnita frageda si sos dulce-acrisor…o bunatate!



Daca probati reteta mea de Tocana de miel cu multa ceapa sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata ????.


Ingrediente:

  • 1 kg carne de miel cu os
  • 1,2kg ceapa
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 200 ml vin alb sau apa
  • 3-4 linguri ulei
  • boia DULCE
  • sare
  • piper macinat
  • cateva fire de patrunjel




Mod de preparare:
Portionam carnea de miel, o spalam si o tamponam cu hartie absorbanta. Am folosit carne cu os, osul ii da un plus de savoare tocanitei.
Incingem uleiul intr-o cratita/tuci, adaugam carnea de miel si o lasam sa se rumeneasca bine pe toate partile. Picuram din cand in cand cate putina apa.
Cat timp carnea se rumeneste curatam si spalam ceapa, apoi o taiem in solzisori mai mari.
O adaugam peste carnea rumenita, amestecam bine si cand se inmoaie putin turnam vinul sau apa.
Acoperim vasul/tuciul partial cu un capac si lasam tocana sa fiarba la foc mic. Din cand in cand amestecam in ea si avem grija sa fie suficient lichid ca tocana sa nu se lipeasca de fundul vasului/tuciului. Daca zeama scade prea mult mai punem vin sau putina apa.
Cand ceapa si carnita sunt bine patrunse adaugam pasta de rosii, apoi condimentam cu boia, sare si piper macinat.
Lasam sa mai fiarba aproximativ 10 minute dupa care dam cratita/tuciul deopare si presaram patrunjelul tocat. Servim tocana cu paine proaspata sau mamaliguta si neaparat cu muraturi. Este tare gustoasa!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu, rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook , pe Instagram si  Pinterest. Va astept cu drag si in grupul„Bunatati din bucatariile noastre sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag????!
Aici gasiti mai multe RETETE PENTRU MASA DE PASTI .

Aici gasiti reteta pentru FRIPTURA DE MIEL FRAGEDA SI AROMATA.Aici gasiti reteta pentru BORS DE MIEL.



Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Recipe Reviews

    • Gicuța

      Cu placere, ma bucur ca v-a placut.

    • Anonim

      Sarut mana,f buna!!

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *