Tocană de ceapă şi pui

  • Vizualizari
    5.199

Ce poate fi mai bun decât o tocăniță dulce, aromată și atât de ușor de pregătit, de parcă ar fi făcută chiar de mâna mamei? Această tocăniță de ceapă și pui e o adevărată minune: se face pe repezeală, şi se mănâncă cu poftă , căci fiecare îmbucătură te duce direct înapoi, în zilele copilăriei.




Dragilor, dacă v-ați hotărât să încercați rețeta mea de Tocană de ceapă și pui, sau oricare altă bunătate de pe blog, vă aștept cu inima deschisă să reveniți și să-mi povestiți cum v-au mers și cât de mult v-au plăcut! Orice sfat de la voi e binevenit… omul cât trăiește, învață.

Ingrediente:

  • 6 pulpe superioare de pui
  • 1,5 kg ceapă
  • un ardei capia
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 3-4 linguri  ulei
  • boia dulce
  • sare
  • piper măcinat
  • câteva fire de pătrunjel

 

 




 

Mod de preparare:

Pârlim, curățăm și spălăm pulpele de pui, apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie.

Încincim uleiul într-o cratiță (eu m-am grăbit și nu l-am încins bine, iar bucățile de pui s-au cam lipit) și adăugăm carnea de pui. O rumenim puțin pe ambele părți, apoi o scoatem pe o farfurie. În aceeași cratiță, cu uleiul rămas, punem ceapa curățată, spălată și tăiată solzișori mai mari. Presărăm un vârf de cuțit de sare peste ea și amestecăm. Dacă este nevoie, mai punem 1-2 linguri cu ulei. O lăsăm la călit până se înmoaie puțin, apoi adăugăm ardeiul tăiat fâșii. După 1-2 minute, punem pulpele și turnăm aproximativ o cană și jumătate cu apă. Lăsăm să fiarbă la foc mic, în cratița acoperită parțial cu un capac. Amestecăm din când în când în cratiță și lăsăm să fiarbă în continuare până când carnea și legumele sunt bine pătrunse.

Spre sfârșit, adăugăm pasta de roșii/bulion și condimentăm cu boia, sare și piper măcinat.

Când tocănița este gata, presărăm pătrunjel sau mărar tocat. Cam asta-i tot, simplu și tare bun! Servim tocănița alături de mămăliguță și murături.

Am atașat mai jos câteva fotografii din timpul preparării, plus alte două rețete pentru inspirație. Dacă vă place rețeta, vă rog să-mi lăsați un comentariu. În felul acesta, îmi răsplătiți munca și mă ajutați să știu ce vă place.
Pentru mine ar fi o mare bucurie dacă veți distribui rețeta pe Facebook sau pe alte rețele de socializare.
Mă puteți urmări pe paginile de  Facebook– Facebook , pe Instagram si  Pinterest
Vă aștept cu drag și în grupul „Bunătăți din bucătăriile noastre”să gătim și să ne sfătuim împreună. Vă mulțumesc pentru vizită și vă mai aștept oricând, cu mare drag!
Aici găsiți TOATE RETEȚELE MELE DE LA A LA Z.

Iar aici găsiţi reţeta pentru SUPĂ DE PASĂRE CU GĂLUŞTE DIN GRIS.





Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Recipe Reviews

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *