
- Vizualizari142
Stufatul este un preparat gustos si aromat care se poate face cu orice fel de carne. Am ales varianta “direct la cuptor” si a iesit perfect!
Daca probati reteta mea de Stufat de miel la cuptor sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata
.
Ingrediente:
- 1 kg carne de miel(am folosit sira spinarii)
- 6 legaturi ceapa verde
- 5 legaturi usturoi verde
- 300 ml suc de rosii sau 2 linguri pasta rosii
- 3-4 linguri ulei
- o lingura rasa cu faina
- sare
- piper macinat
- o legatura marar
Mod de preparare:
Spalam bucatile de carne, le punem intr-o tava si turnam o ceasca cu apa si 2-3 linguri ulei. Dam tava la cuptor( foc mediu) si lasam pana bucatile de carne se rumenesc frumos pe ambele parti…le vom intoarce cel putin o data. Curatam ceapa si usturoiul, le spalam si le taiem in bucati potrivite. Le adaugam peste carnea rumenita, amestecam si lasam pana se inmoaie. Punem apa(cam 300-400 ml) si lasam sa fiarba in continuare pana carnea si legumele sunt bine patrunse. Din cand in cand intoarcem carnea si pe partea cealalta ca sa se patrunda bine, iar daca lichidul din tava scade prea mult mai completam cu apa fierbinte. Spre sfarsit adaugam sucul de rosii(am folosit facut de mine) si faina diluata in putina apa. Condimentam cu sare si piper macinat si mai lasam sa fiarba 5-7 minute. La final presaram mararul tocat. Eu am oprit cateva frunze de ceapa pe care le-am “inodat” formand niste cerculete pe care le-am asezat deasupra. Cand este gata, lasam stufatul sa se racoreasca putin, apoi il servim cu paine proaspata si o salata verde. Deliciu!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu, rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook–Facebook , pe Instagram si Pinterest.Va astept cu drag si in grupul„Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag
!
Aici gasiti mai multe RETETE PENTRU MASA DE PASTI .


Aici gasiti reteta pentru FRIPTURA AROMATA DE MIEL.
Iar aici gasiti reteta pentru BORS DE MIEL.








Leave a Review