
- Vizualizari37.084
Prajitura turnata, cu mere-de post, este un desert rapid, ieftin si gustos. La aceasta reteta nu se folosesc ingrediente sofisticate si nu avem nevoie nici de cantar. Contine ingrediente simple pe care le avem mai tot timpul in bucatarie si se poate prepara in zilele de post sau orice zi din an.
Daca probati reteta mea de Prajitura turnata, cu mere-reteta de post sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.
Ingrediente
Vom masura ingredientele cu o cana de 250 ml
Aluat:
- 1 cana cu apa minerala
- ½ cana ulei
- ¾ cana cu zahar(150g)
- 2 cani cu faina(300g)
- 1 lingurita esenta de vanilie
- ¼ lingurita sare
- 1 lingurita cu varf bicarbonat de sodiu
- 1 lingura otet sau zeama de lamaie
Umplutura:
- 1,2 kg mere
- 4-5 linguri zahar(sau dupa gust)
- 1 lingurita rasa cu scortisoara pudra (sau dupa gust)
Mod de preparare:
Spalam merele si dupa ce le stergem le curatam de coaja si cotoare. Le dam pe razatoarea cu orificii mari, apoi le punem la calit intr-o cratita sau alt vas. Adaugam zaharul si le calim la foc iute pana scade toata zeama pe care merele si-au lasat-o. Cand sunt gata le lasam la racit.
Aprindem cuptorul la foc mediu(180°C). Tapetam o tava (25×35 cm) cu hartie de copt. Inainte de a pune hartia in tava puteti uda tava in interior, in felul acesta hartia se aseaza mai bine in ea. Acum vom pregati toate ingredientele ca sa le avem la indemana pentru ca, o sa vedeti, treaba o sa mearga foarte repede 🙂 .
Intr-un bol punem apa, uleiul, bicarbonatul stins in otet, esenta, sarea si zaharul. Amestecam bine cu un tel in forma de para. Adaugam in mai multe reprize faina cernuta si continuam sa amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Aluatul trebuie sa fie unul mai gros decat cel de clatite. Cand este gata, il impartim in doua. Punem prima jumatate in tava pregatita mai inainte, intindem aluatul uniform, apoi dam tava la cuptor pentru aproximativ 10-12 minute sau pana aluatul prinde consistenta si este ferm la atingere.
Dupa acest timp scoatem tava din cuptor si intindem merele calite deasupra aluatului incepand dintr-o margine a tavii. Punem peste mere celalata jumatate de aluat, il nivelam cu o spatula sau lingura si reintroducem tava in cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute sau pana prajitura se rumeneste deasupra. Cand este coapta, scoatem tava din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca in ea. O portionam cand este rece si o presaram cu zahar pudra. Bunatate!
Am atașat mai jos câteva fotografii din timpul preparării, alături de două rețete suplimentare pentru inspirație.
Dacă vă încântă rețeta, vă rog să-mi spuneți lăsând un comentariu chiar aici, sub articol. Așa îmi arătați aprecierea pentru munca depusă și știu ce anume vă place cel mai mult.
De asemenea, m-aș bucura enorm dacă ați distribui rețeta pe Facebook sau pe alte rețele de socializare!
Vă invit să mă urmăriți și pe:
Vă aștept cu drag și în grupul „Bunătăți din bucătăriile noastre”, să gătim și să ne sfătuim împreună. Vă mulțumesc pentru vizită și vă mai aștept oricând, cu mare drag!
Aici găsiţi TOATE REŢETELE MELE DE LA A LA Z.
Iar aici gasiti reteta pentru STRUDEL CU MERE.











Recipe Reviews