
- Vizualizari695
Imi place sa ma intorc la simplitatea mancarii de acasa, la gustul copilariei. Nu trebuie sa uitam niciodata mancarea traditionala, simpla si gustoasa cu care am crescut. Astazi va prezint reteta unui pilaf gustos cu carne si cateva legume.
Daca probati reteta mea de Pilaf gustos (taranesc) sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.
- un piept si 2 pulpe de cocos
- o cana cu orez(cana cu capacitatea de 250 ml)
- o ceapa mare
- un morcov mare
- o mana de ardei gras congelat
- 2 linguri pasta de rosii
- 3 linguri ulei
- sare
- piper macinat
- cateva fire de patrunjel verde
Mod de preparare:
La aceasta reteta am folosit carne de pasare de tara, dar se poate folosi si carne din comert. Cum am procedat:
Am portionat carnea, am spalat-o si am pus-o la fiert cu apa cat sa o acopere cu 2-3 degete si ¼ lingurita de sare. Trebuie sa luam in calcul ca la final sa ramanem cu aproximativ un litru de supa. Am indepartat spuma cand aceasta s-a format. Cand bucatile de carne au fost fierte le-am scos si am pastrat zeama in care au fiert.
Am incins uleiul intr-o cratita si am adaugat ceapa tocata marunt. Am presarat putina sare peste ea si 2-3 linguri cu apa. Cand aceasta s-a inmuiat am pus morcovul dat pe razatoarea mare, apoi cuburile de ardei. Am calit legumele aproximativ 2-3 minute si am adaugat orezul. Le-am mai calit impreuna pana orezul a devenit sticlos(cca 2 minute), apoi am adaugat 4 cani(aceeasi cana de 250 ml) din supa in care a fiert carnea. Am pus si bucatile de carne(daca folositi carne din comert o puneti mai tarziu, odata cu pasta de rosii), am acoperit cratita cu capac si am lasat sa fiarba la foc mic. Dupa 15 minute de fierbere, timp in care nu am amestecat deloc in cratita, am adaugat pasta de rosii, sare si piper macinat. Am amestecat si am lasat in continuare sa fiarba. In 10 minute orezul a absorbit aproape tot lichidul si era suficient de fiert. Am inchis focul de sub cratita, am presarat deasupra patrunjel tocat si am pus din nou capacul. In 15 minute am servit orezul cu paine proaspata si gogonele. Sa va fie de folos!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.



Aici gasiti reteta pentru PILAF CU CIUPERCI.










Recipe Reviews