Ghiveci de legume cu orez

  • Vizualizari
    974

Ghiveciul sau tocana de legume cu orez este o mâncare tradițională românească, sățioasă și sănătoasă. Este o combinație delicioasă de vinete, ardei, morcovi și ceapă, gătite lent într-un sos de roșii, alături de orez. Este un preparat vegetarian ce se remarcă prin aromele sale bogate și echilibrate.

 




Dacă încercați rețeta mea de Ghiveci de legume și orez sau orice altă rețetă de pe blog, vă rog să reveniți și să-mi spuneți cum vi s-a părut. Apreciez mult părerile, sugestiile și feedback-ul vostru – sunt întotdeauna binevenite!

Ingrediente:

  • 3 vinete (800 g)
  • 4 ardei grași (400 g)
  • 3 cepe (400 g)
  • 2 morcovi (150 g)
  • O ceașcă de roșii pasate
  • 3 linguri de orez
  • Sare
  • Piper măcinat
  • O legătură de pătrunjel
  • 4-5 linguri de ulei

 




Mod de preparare:
Pentru început, spălăm vinetele, îndepărtăm partea cu cotoarele (sau codița) și le decojim parțial. Le tăiem în cubulețe de mărime potrivită.
Așezăm cuburile într-un bol, presărăm o linguriță de sare peste ele și amestecăm bine. Le lăsăm așa cel puțin o jumătate de oră ca să iasă “amăreala” din ele. După acest timp, le transferăm într-o strecurătoare, le spălăm sub jet de apă rece și le lăsăm la scurs.
Curățăm și spălăm restul legumelor. Tăiem ceapa solzișori, ardeiul în fâșii potrivite și morcovii în jumătăți de rondele. Acum că avem toate legumele pregătite, ne apucăm să facem deliciosul ghiveci.
Încindem uleiul într-o cratiță încăpătoare, punem solzișorii de ceapă, un praf bun de sare și picurăm puțină apă sau supă de legume. Lăsăm ceapa să se înăbușe, apoi punem morcovul. Amestecăm, iar după 2-3 minute adăugăm ardeiul. Mai picurăm apă din când în când. După alte 2-3 minute punem cuburile de vinete. Turnăm apă până la nivelul legumelor și punem orezul.
Amestecăm, acoperim cratița parțial cu un capac și lăsăm mâncarea să se gătească la foc mic. Dacă este nevoie, mai completăm cu apă. Cu cinci minute înainte ca mâncarea să fie gata, punem și roșiile pasate. Roșiile se pot înlocui cu bulion sau suc de roșii. Condimentăm mâncarea cu sare și piper măcinat, iar la final presărăm pătrunjelul verde tocat. Lăsăm mâncarea 10-15 minute ca să se răcorească (așeze), apoi o putem servi. O bunătate plină de arome! 😋
Puteți vedea mai jos pașii în imagini și încă două rețete menite să vă aducă inspirație!
Dacă ați găsit rețeta utilă, vă rog să o distribuiți și să-mi lăsați un comentariu! Susținerea voastră este cea mai mare motivație pentru munca pe care o fac.
Mă puteți urmări pe paginile de  Facebook– Facebook , pe Instagram si  Pinterest
Vă aștept cu drag și în grupul „Bunătăți din bucătăriile noastre”să gătim și să ne sfătuim împreună. Vă mulțumesc pentru vizită și vă mai aștept oricând, cu mare drag!
Aici găsiți TOATE RETEȚELE MELE DE LA A LA Z. Poate vă fac cu ochiul și aceste VINETE UMPLUTE CU LEGUME.
Sau aceasta TOCANĂ CU VINETE, CARNE ȘI ALTE LEGUME.



Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *