
- Vizualizari5.259
Din pacate nu am facut poze din timpul prepararii, insa am vrut din toata inima sa impartasesc cu voi si aceasta reteta…este o friptura frageda, aromata si delicioasa!
Daca probati reteta mea de Friptura frageda de miel (in bait) sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata
.
Ingrediente:
- 2 pulpe de miel(cca 2,5 kg)
- o capatana de usturoi
- slaninuta afumata
Pentru bait:
- 300 ml vin alb
- 200 ml supa de legume sau apa
- 50 ml ulei de masline (sau vegetal)
- o capatana de usturoi
- 2 linguri de mustar
- boia de ardei iute
- 2 frunze de dafin
- cimbru
- busuioc
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Carnea se spala, se sterge cu hartie absorbanta, apoi se impaneaza cu bucatele de usturoi si slaninuta.
Se pune intr-o tava si se lasa cateva ore la marinat (de preferinta peste noapte) intr-un bait obtinut din vin, supa de legume(apa), ulei de masline sau vegetal, mustar, o capatana de usturoi zdrobit, boia, sare, piper macinat, cimbru, busuioc si frunze de dafin. O intoarcem cel putin o data si pe cealalta parte. Tava cu carne se acopera si se da la frigider.
A doua zi scoatem tava cu carnea din frigider, o lasam sa ajunga la temperatura bucatariei, apoi o punem in cutorul preincalzit la fom moderat pentru aproximativ doua ore si jumatate. Din cand in cand stropim friptura cu lichidul din tava. Daca friptura incepe sa se arda pe deasupra, punem peste ea o bucata de hartie de copt pe care o sifonam putin in maini. Mai adaugam apa sau vin daca lichidul scade prea mult din tava. Cand este bine patrunsa carnea, scoatem tava din cuptor, lasam friptura 10 minute la ”odihnit”, apoi o putem servi. Frageda si suculenta… bunatate!
Mai jos va mai las si alte cinci retete pentru inspiratie. Daca va plac, va rog sa-mi lasati un comentariu, rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook–Facebook , pe Instagram si Pinterest. Va astept cu drag si in grupul„Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag
!
Aici gasiti mai multe RETETE PENTRU MASA DE PASTI .
Aici gasiti reteta pentru DROB DE MIEL.









Recipe Reviews