
- Vizualizari189
Aceasta friptura de miel marinata in vin este extrem de aromata, frageda si suculenta. Iti ia putin timp sa o pregatesti, iar de restul se ocupa cuptorul. De regula o pun la macerat inainte cu o zi, iar de Pasti doar o pun in cuptor si avem pe masa o friptura extrem de delicioasa si proaspata.

Daca probati reteta mea de Friptura de miel marinata in vin sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata
.
Ingrediente
- 2 pulpe de miel (2 kg)
- o ceapa
- o capatana de usturoi
Pentru marinada:
- 500-600 ml vin alb sau roze
- sare
- cimbru
- piper macinat
- boia dulce de ardei
Pentru finisat:
- 2 linguri ketchup
- 2 linguri mustar clasic
- o lingura miere
Mod de preparare:
La acesta reteta eu folosit 2 pulpe de miel, dar la fel se fac si costitele, sira sau orice carnita de miel aveti.
Inlaturam dupa carne grasimea in exces(doar daca este cazul) si eventualele pielite, o spalam cu apa rece si o punem intr-o tava.
Turnam intr-o cana mai mare, vinul, apoi punem sarea si restul condimentelor. Eu am pus o lingurita cu varf de sare, una de cimbru si cate ¼ lingurita de piper macinat si boia dulce de ardei. Amestecam bine cu o lingura ca sa se dizolve sarea. Peste bucatile de carne punem ceapa taiata solzisori mai mari, apoi turnam amestecul de vin si condimente. Vinul trebuie sa acopere carnea…daca este nevoie mai adaugati. Acoperim vasul cu capac sau folie alimentara si il punem in frigider pentru cel putin 24 de ore. In acest interval intoarcem de doua trei ori bucatile de carne de pe o parte pe alta.
Dupa acest timp scoatem vasul cu carnea de miel din frigider si o lasam cam doua ore sau pana ajunge la temperatura bucatariei, apoi o punem in cuptorul incins la 180°C acoperita cu capac sau folie de aluminiu. Dupa aproximativ 45 de minute intoarcem carnea pe partea cealalta, iar dupa alte 30 de minute o reintoarcem. Daca lichidul scade prea mult mai punem vin sau apa…eu am mai pus putin vin pentru ca noua ne place ca la final sa ramana si ceva sos ca sa putem intinge cu paine in el. Dupa aproximativ doua ore adaugam usturoiul trecut prin presa. Intr-un castronel amestecam ketchup-ul cu mustarul si mierea. Scoatem tava cu carnea din cuptor, indepartam capacul sau folia si ungem pulpele de miel cu acest amestec. Daca mai ramane il amestecam in zeama din tava. Reintroducem tava in cuptor si mai lasam friptura cca 20 de minute sa se rumeneasca putin deasupra. Cand este gata, scoatem tava din cuptor, lasam friptura 15 minute la odihnit, apoi o putem servi…garnitura este la alegere.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag
!
Aici gasiti mai multe RETETE PENTRU MASA DE PASTI .

Poate doriti sa incercati si reteta mea de DROB DE MIEL.
Foarte buna si aceasta CIORBA DE MIEL.








Leave a Review