
- Vizualizari3.607
O friptura cu o aroma deosebita, frageda si delicioasa. Recomand reteta cu drag! Este una dintre cele mai bune fripturi de miel pe care le-m facut/gustat pana acum.

Daca probati reteta mea de Friptura de miel aromata si frageda sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata
.
Ingrediente:
- 2 pulpe de miel (aproximativ 3 kg)
- slaninuta afumata(optional)
- 4 capatani de usturoi
- 300 ml vin (am folosit roze)
- 300 ml supa (apa)
- 50 ml ulei de masline (sau vegetal)
- amestec de condimente (rozmarin, menta, salvie, tarhon, vegeta de casa)
- boia
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Spalam pulpele de miel si indepartam excesul de grasime. Le tamponam cu hartie absorbanta, apoi facem crestaturi cu cutitul in care introducem slaninuta si o capatana de usturoi curatat si taiat bastonase. Daca nu aveti sau nu vreti sa folositi slaninuta puneti doar usturoi in crestaturi. Presaram peste carne amestecul de condimente, boia, sare si piper, apoi masam bine. Se pot folosi condimentele care va plac. Punem bucatile de carne in pungi si le dam pentru cateva ore (de preferat peste noapte ) la frigider.
Dupa acest timp, asezam pulpele de miel intr-o tava, punem 3 capatani de usturoi intregi (curatam doar primul strat de coji, usturoiul la final va fi un deliciu), turnam vinul si supa/apa. Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor la foc mic spre mediu pentru aproximativ 2 ore si jumatate. Din cand in cand stropim friptura cu lichidul din tava. Daca este nevoie, mai adaugam vin sau supa/apa. Cu o jumatate de ora inainte ca friptura sa fie gata indepartam folia ca sa se rumeneasca frumos carnea. Ne va iesi o friptura cu o aroma deosebita, frageda si suculenta. Servim friptura cu garnitura/salata preferata. Bunatate!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu, rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook–Facebook , pe Instagram si Pinterest. Va astept cu drag si in grupul„Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag
!
Aici gasiti mai multe RETETE PENTRU MASA DE PASTI .

Aici Gasiti reteta tarditionala pentru DROB DE MIEL.
Iar aici gasiti reteta pentru CIORBA DE MIEL.








Recipe Reviews