Drob din organe de porc

  • Vizualizari
    783

Drobul de porc este o reteta de drob delicios pe care il pregatesc si cu alte ocazii, nu doar de sarbatori. Recomand cu drag reteta!





Daca probati reteta mea de Drob din organe de porc sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata ???? .

Ingrediente:

  • 1,2 kg organe de porc ( am folosit 1 ficat, 2 rinichi, 2 spline)
  • 100 g slanina/grasime de porc
  • 6 oua
  • 4 legaturi de ceapa verde
  • o legatura de usturoi verde
  • o ceapa
  • un morcov
  • o legatura marar
  • o legatura patrunjel
  • o frunza de dafin.
  • boia
  • sare
  • piper macinat
  • prapure de miel(optional)

 





Mod de preparare:
Curatam si spalam organele de porc si le lasam ½ ora in apa rece in care adaugam o lingura cu otet. Dupa acest timp le clatim bine cu apa rece, apoi le punem la fiert intr- oala cu apa cat sa treaca peste ele cu o palma . Adaugam si grasimea, frunza de dafin, ceapa si morcovul decojite. Le lasam sa fiarba si indepartam spuma care se formeaza ori de cate ori este nevoie.
Cand sunt bine patrunse le scoatem din oala  si le lasam la scurs si racit.
Cand se racesc le trecem prin masina de tocat impreuna cu ceapa verde, usturoiul si verdeata (spalate si curatate.) Condimentam cu boia sare si piper macinat, adaugam ouale batute cu furculita si  amestecam totul intr-un bol.
Tapetam cu hartie de copt o tava de cozonac si, daca avem,  intindem pe fundul ei o bucata de prapure. Daca nu aveti, nu-i problema, sariti peste aceast pas.
Punem amestecul de carne si verdeturi, nivelam, iar deasupra facemt un”grilaj “din fasii de prapure.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ o ora sau pana drobul se rumeneste deasupra. Cand este gata, scoatem tava din cuptor si lasam  drobul sa se raceasca complet in ea. Cand se raceste se feliaza si se serveste alaturi cu cei dragi. A fost tare bun,  ne-a placut la toti.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook, pe Instagram si  Pinterest. Va astept cu drag si in grupul„Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti mai multe RETETE PENTRU MASA DE  PASTI .

 

Aici gasiti reteta pentru DROB DE MIEL.




Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *