Cornulete fragede- de post

  • Vizualizari
    21.760

Reteta de cornulete de post este una ieftina, spornica usor si rapid de facut, iar reusita este garantata. Cornuletele se pot face in zilele de post si nu numai….ies fragede de se topesc in gura.




Daca probati reteta mea de Cornulete fragede- de post sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.

Ingrediente
Aluat:
Uleiul si borsul le vom masura cu o cana de 250 ml

  • 500 g faina (aproximativ)
  • o cana cu ulei
  • ½ cana cu bors(se poate inlocui ½ cana apa minerala+1-2 linguri otet sau ½ cana cu vin alb)
  • o lingura cu otet
  • 25 g drojdie proaspata sau 7 g uscata
  • o lingurita cu zahar
  • o lingura cu zahar pudra cu aroma de vanilie
  • o lingurita cu esenta de vanilie
  • un varf cutit de sare

Umplutura:

  • 350 g rahat

Pentru finisat:

  • 150 g zahar pudra cu aroma de vanile

 




Mod de preparare:
Amestecam/frecam drojdia cu o lingurita de zahar si o lasam cam 5 minute sa se lichefieze. Drojdia proaspata se poate inlocui cu 1 pliculet(7g) drojdie uscata care se amesteca in faina(tip 000).
Incalzim intr-o craticioara borsul, uleiul si otetul (la 30-35 grade), apoi le punem intr-un castron.
Adaugam zaharul pudra, sarea, esenta, apoi amestecam cu telul in forma de para. Punem drojdia si incepem sa adaugam treptat faina cernuta. Framantam pana aluatul se aduna intr-o bila. Daca aluatul este prea moale mai adaugam 1-2 linguri cu faina. Aluatul pare a fi putin cam gras, dar cornuletele vor iesi perfecte. Lasam aluatul la odihnit/crescut timp de 25-30 de minute.
Intre timp taiem rahatul in fasii.
*
Rupem cate o bucata din aluat de aproximativ 150-180 g si formam o bila pe care o intindem intr-o foaie rotunda de cca 30 cm diametrul.
Eu am avut un tocator rotund si am intins direct pe el fara sa-l pudrez cu faina, dar se poate intinde o foaie rotunda pe blatul de lucru usor infainat, apoi se aseaza peste foaie o farfurie mare(se aseaza cu fundul in sus) sau un capac si se decupeaza un cerc. Marginile ramase le pastram, iar la final le presam bine in pumni fara a le framanta prea mult si intindem din nou formand alte cornulete.
Taiem cercul in doua jumatati, apoi in patru sferturi. Fiecare sfert il taiem in 4 obtinand astfel 16 triunghiuri cat mai egale. Punem la baza fiecarui triunghi fasii de rahat si rulam spre centrul cercului.
Asezam cornuletele in tava cu distanta intre ele pentru ca vor creste putin la copt. Nu le ingramadim prea tare, le coacem in mai multe transe. Daca doriti puteti asterne hartie de copt in tava. La fel procedam si cu restul aluatului.
Dam tava cu cornulete la cuptorul preincalzit la foc mediu(180°C) pentru 20-25 de minute sau pana cornuletele incep sa se rumeneasca putin pe talpa. Cand sunt gata, scoatem cornuletele din tava si le tavalim, asa fierbinti, prin zaharul pudra. Cand se racesc complet le putem servi….sunt fragede si delicioase. Nu uitam sa mancam cu moderatie, da????? Din aceste cantitati mi-au iesit in jur de 90 cornulete.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si  Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag❤️!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Recipe Reviews

    • Anonim

      Cele mai bune cornulețele. Le fac de vreo 6 ani. Mulțumesc ????

      • Gicuţa

        Cu mare drag, ma bucur ca va plac. O zi frumoasa!

    • Dorina

      Sunt foarte bune, le-am făcut de nenumărate ori. Vă mulțumesc!

      • Gicuţa

        Buna Dorina. Ma bucur mult ca v-au placut. Iti multumesc si eu pentru incredere, vizita si comentariu, te imbratisez cu drag!

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *