Chiftelute la cuptor

  • Vizualizari
    3.674

Chiar daca timpul de gatire este putin mai mare, vor iesi niste chiftelute gustoase si mult mai sanatoase ca cele prajite in ulei. Recomand cu drag sa le faceti si voi!




Daca probati reteta mea de Chiftele la cuptor sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.         

Ingrediente:

  • 500 g carne tocata de porc sau amestec vita si porc
  • ceapa mai mare
  • 5-6 catei de usturoi sau dupa gust
  • un ou
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper macinat
  • cateva fire de marar si patrunjel verde


 

 
Mod de preparare:
Pentru prepararea chiftelutelor vom folosi carne care sa aiba si grasime cam 20-25 %. Eu am avut doar carne de porc pe care am tocat-o in masina de tocat cu sita medie, dar se poate folosi carne amestec porc si vita.

Punem carnea tocata intr-un bol. Dam ceapa pe razatoarea cu orificii mici direct in bolul cu carnea. Ceapa si sucul lasat de ceapa vor creste suculenta chiftelelor. La fel procedam si cu usturoiul sau daca doriti il puteti zdrobi ori il treceti prin presa speciala. Punem pesmetul, oul si verdeata tocata marunt. Pesmetul se poate inlocui cu miez de paine, miezul de la doua felii,  inmuiate in lapte si stoarse bine. Se mai poate adauga si un cartof ras pe razatoarea fina. Condimentam cu sare si piper macinat dupa gust, apoi omogenizam/framantam bine cu mana. Acoperim bolul cu o farfurie si lasam compozitia pentru chiftele sa stea cel putin 15 minute.
Dupa acest timp mai amestecam o data in compozitie. Luam din compozitie si formam cu palmele umezite in apa, bile potrivite ca marime. Punem langa noi un castronel cu apa si ne umezim palmele de fiecare data cand formam o chifteluta. Pe masura ce le formam le aplatizam si le punem intr-o tava captusita cu hartie de copt. Introducem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu spre mare(200°C). Dupa aproximativ 20-25 de minute sau cand sunt rumenite pe partea de jos, intoarcem chiftelele si le mai lasam pana se rumenesc frumos si pe cealalta parte. Cand sunt gata, le scoatem din tava si le asezam pe un platou. Le servim ca atare sau cu diferite garnituri. Sunt bune si calde si reci.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si  Pinterest.Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre”sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *