- by Gicuţa
- 0 / 5

-
Vizualizari989
Chiftelele umplute cu oua fierte sunt gustoase si hranitoare si se pot servi la micul dejun, cina sau se pot lua la pachetul pentru serviciu. Merg de minune si cand avem musafiri sau vreo petrecere pentru ca sunt aspectuase si arata foarte bine pe un platou. Va invit sa cititi mai jos reteta simpla si usoara.
Daca probati reteta mea de Chiftele umplute cu oua fierte la cuptor sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata .
Ingrediente:
- 500 g carne tocata
- 3-4 catei de usturoi
- sare
- cimbru uscat
- piper macinat
- boia de ardei
- 5 oua fierte
In plus:
- un ou crud
- o lingura lapte
- 3-4 linguri faina
- sare
- boia de ardei
La aceasta reteta se poate folosi carne amestec porc/vita sau doar carne de porc sau carne de vita. Carnea trebuie sa aiba si grasime ca altfel chiftelele nu vor fi suculente…carnea mea a fost doar de porc, a avut cam 25 % grasime si au iesit niste chiftele suculente si delicioase. Daca doriti ca ouale sa iasa mai cleioase le fierbeti doar 3 minute maxim pentru ca se vor mai gati si in cuptor. Eu le-am fiert aproximativ 4 minute, dar data viitoare le las mai putin.
Cum procedam: punem carnea tocata intr-un bol , iar peste ea adaugam usturoiul ras pe razatoarea fina sau trecut prin presa speciala. Condimentam dupa gust cu sare, piper macinat, cimbru si boia de ardei. Amestecam/framanatam totul foarte bine. Curatam ouale de coaja, apoi punem intr-o farfurie 3-4 linguri cu faina, un praf de sare si putina boia. Amestecam totul foarte bine. Intr-un castronel spargem oul crud, adaugam o lingura cu lapte si putina sare, apoi il batem bine cu furculita. Impartim carnea tocata, ochiometric, in cinci parti cat mai egale sau o putem cantari. Cu mainile umezite in apa luam prima parte din amestecul de carne tocata si o aplatizam pe podul palmei. Punem in mijlocul ei un ou fiert, strangem palma usor, apoi il acoperim cu ambele palme in strat uniform si ii dam forma rotunda. Vom obtine o chiftea mare, pe care o rostogolim prin amestecul de faina, apoi prin oul batut. Scoatem chifteaua din oul batut, o scurgem putin si o asezam intr-o tava, pe hartiute speciale de briose sau punem in tava hartie de copt. Procedam la fel cu restul de pasta de carne si oua. Punem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu (180°C) pentru aproximativ 40 de minute sau pana chiftelele noastre umplute cu oua se rumenesc frumos. Cand sunt gata, le lasam 10 minute sa se racoreasca , apoi le putem servi. Sunt delicioase si calde, dar si reci.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu, rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Recomand din inima si reteta pentru CHIFTELE CU CARTOFI LA CUPTOR.
Poate va fac cu ochiul si aceste CHIFTELE IN ALUAT FOIETAJ.
Ingredients
Probabil sa iti placa si:

Recipe Reviews