
-
Vizualizari2.862
Chiftelele cu cartofi la cuptor sunt un preparat delicios si hranitor care, cu siguranta, va va incanta papilele gustative. Se pregatesc relativ usor si arata bine pe platou sau farfurie. Recomand cu drag sa incercati si aceasta reteta, garantez ca nu o sa va para rau.
Daca probati reteta mea de Chiftele cu cartofi la cuptor sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata
.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi mici(merg foarte bine si cartofii noi)
Chiftele:
- 500 g carne tocata
- un ou
- o ceapa
- 5-6 catei de usturoi
- o lingura cu pesmet
- sare
- piper macinat
- cateva fire de patrunjel si marar
Sos:
- 2 linguri cu smantana (fermentata)
- o lingura cu pasta de tomate
- o lingurita cu mustar
- boia
- sare
- piper macinat
- un pahar cu apa
- 2 linguri cu ulei pentru uns tava
- cateva fire de marar pentru presarat deasupra
Mod de preparare
Chiftele:
Punem carnea tocata intr-un bol. Eu am avut carne de porc care a avut cam 25% grasime, dar se poate folosi carne de pui sau amestec porc/vita.
Curatam si spalam ceapa si o dam pe razatoarea cu orificii mici, apoi o punem peste carne. Adaugam si restul ingredientelor, omogenizam si lasam deoparte pana pregatim cartofii.
Curatam cartofii si ii spalam.
Ungem o tava cu cele 2 linguri de ulei. Formam chiftelutele cu mainile umezite in apa, vom face chiftelute rotunde, nu le aplatizam. Le asezam in tava impreuna cu cartofii(vezi foto mai jos). Acoperim tava cu folie de aluminiu sau hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la 180-190°C pentru aproximativ 25-30 de minute.
Intre timp facem Sosul: amestecam toate ingredientele si condimentam cu boia, sare si piper macinat.
*
Cand trec cele 30 de minute scoatem tava din cuptor, indepartam folia de aluminiu si turnam sosul. Pensulam chiftelutele si cartofii cu sosul din tava si dam din nou tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau pana cartofii sunt bine patrunsi. La sfarsit presaram marar tocat. Daca folositi cartofi mai mari ii puteti fierbe putin (sa se patrunda pe jumatate) inainte de a-i pune in tava. Cand sunt gata ii lasam 10 minute sa se racoreasca, apoi ii servim alaturi de salata preferata sau muraturi. DE-LI-CIU!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook–Facebook, pe Instagram si Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre”sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Ingredients
Probabil sa iti placa si:

Recipe Reviews