Prajitura turnata cu branza dulce si cacao

  • Vizualizari
    1.902

Este minunat acest desert…este simplu de facut, iar reusita este garantata. Combinatia cacao-branza este una absolut delicioasa, iar o parte din ingrediente se masoara cu aceeasi cana de 250 ml.




Daca probati reteta mea de Prajitura turnata cu branza dulce si cacao sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata ????.

Cana cu care vom masura zaharul, faina, uleiul si laptele trebuie sa aiba volumul de 250 ml.

Ingrediente
Aluat:

  • 4 oua mari
  • o cana cu zahar(200 g)
  • 2 cani faina(300 g)
  • 3 linguri cacao(75 g)
  • ½ cana cu ulei(125 ml)
  • ½ cana cu lapte(125 ml)
  • o lingurita cu esenta de rom
  • un pliculet praf de copt(10 g)
  • un varf cutit de sare

Crema:

  • 1 kg branza de vaci
  • 4 oua mari
  • ½ cu zahar sau dupa gust(100 g)
  • 7 linguri rase cu gris(100 g)
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • un varf cutit de sare

 

Mod de preparare
Aluat:  
Spargem ouale intr-un bol, adaugam zaharul si sarea peste ele si le mixam pana se deschid la culoare.  Adaugam treptat uleiul,  laptele si esenta de rom. Cernem faina cu cacao si praful de copt si le incorporam in compozitia de oua mixand la viteza mica pana la omogenizare.
*
Tapetam o tava (25×35 cm)cu hartie de copt si turnam jumatate din aluat. Introducem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu(180°C ) pentru aproximativ 12-15 minute sau pana blatul se coace pe jumatate si devine ferm la atingere.
Cat prajitura este in cuptor pregatim crema: punem intr-un castron toate ingredientele si le mixam 1-2 minute.
*
Scoatem tava din cuptor si intindem amestecul de branza. Turnam cealalta jumatate de aluat si nivelam usor cu o furculita, apoi facem diferite forme. Punem din nou prajitura la copt pentru aproximativ 40-45 de minute. Dupa primele 40 de minute putem sa face proba scobitorii: infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii si daca iese curata, fara aluat prins pe ea, inseamna ca prajitura este coapta. Daca pe scobitoare raman urme de aluat mai lasam prajitura 5-7 minute in cuptor, apoi repetam testul. Cand este gata, scoatem tava cu prajitura din cuptor si cand aceasta se raceste  o scoatem din tava cu hartie cu tot, apoi o portionam. Este o bunatate!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook Facebook , pe Instagramsi  Pinterest.Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre”sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag????!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Recipe Reviews

    • Gicuța

      Buna. Ma bucur ca ti-a reusit. Te imbratisez cu drag si iti multumesc si eu pentu vizita si comentariu.

    • Alexandra

      Buna.. Astazi eram in pana de ideii asa ca am gasit aceasta delicatete, am facut dupa instructiuni si ce sa vezi mi-a iesit superb… Multumesc pentru reteta. Pup��

    • Unknown

      Foarte tare,azi o vou incerca,mi se pare buna din toate punctele de vedere😘

    • Gicuța

      Buna. Se poate folosi orice branza proaspata.Daca este de casa este si mai buna. Iti multumesc de vizita si ma bucur mult ca v-a placut prajitura.

    • maries gheorghe

      Tocmai ce am terminat-o de făcut este delicioasa, întrebarea este dacă brânză poate fi și de casa????

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *